Ceza infaz kurumlarına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda

"Mini infaz paketi" de denen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşüldü. Teklif, kadın mahkumların cezasının, eşi ölmüş ya da cezaevindeyse ertelenmesini ve hükümlüler,n elektronik mektup yöntemiyle haberleşmesini içeriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından birinci bölümü üzerindeki görüşmelere geçildi. TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, kanun teklifinin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler sürerken birleşime ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerine oturmaması üzerine Erdoğmuş, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

MİNİ İNFAZ PAKETİ

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen ceza infaz kurumlarına ilişkin kanun teklifi; küçük çocuğu olan ve 10 yıldan az hapis cezası alan kadın mahkumların cezasının, eşi ölmüş ya da cezaevindeyse ertelenmesini içeriyor. Teklife göre; kadın mahkumlar, çocukları 15 yaşını doldurduktan sonra cezasını çekecek. Ayrıca teknik altyapısı olan cezaevlerinde, hükümlüler elektronik mektup yöntemiyle haberleşebilecek.

 

Ceza infaz kurumlarına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda ile ilgili etiketler TBMM ceza infaz düzenlemesi mini infaz paketi Meclis Genel Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.