Çeyrek altında büyük oyun

Çeyrek altın alacakların dikkatli olması gerekiyor. Türkiye'de sahtekarlar, 22 ayar olması gereken çeyrek altının ayarını 18-19 ayara kadar düşürüp satıyor.

Çeyrek altın fiyatları günden güne dalgalanma gösteriyor. Sahtekarlar, yatırımcıların gözdesi haline gelen çeyrek altında da yeni bir oyuna başladı.

Çeyrek altında büyük oyun

Geçtiğimiz gün 473 lira alış ve 484 lira satış fiyatı üzerinden kapatan çeyrek altın, şimdi de sahtekarların hedefinde...

ÇEYREK ALTINDA BÜYÜK OYUN

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Yunus Öner, sahtekarların çeyrek altın oyununu ifşa etti. 

AYARIYLA OYNUYORLAR

Türkiye Gazetesi'ne konuşan Öner, “Çeyrek 22 ayar olması gerekirken bunu 18-19 ayar üretip, satıyorlar. Bu şekilde üretilen 18 ayar çeyrek altın ortalama 100-110 lira daha ucuza mal oluyor.” dedi.

Çeyrek altında büyük oyun - Resim : 2

"SERTİFİKALI OLANLARI TERCİH EDİN"

22 ayar altına oranla 18 ayar altının renginin daha açık olduğunu kaydeden Öner, “Ayarı düşük altın daha sarımsı ve soluk renkte oluyor. Düşük ayar olduğu için serttir, kolay bükülmez. Oysa 22 ayar altın kolay bükülüyor. Her kuyumcunun sertifikası var. Altın alanlar, kuyumculardan garanti belgesi özelliği de taşıyan o sertifikaları alsın.” diye konuştu.

"BU İŞ ORGANİZE YAPILIYOR"

Bu işi yaparken yakaladıkları bir zanlının 20 gün sonra başka bir kuyumcuya düşük ayarlı altın satmaya çalışırken görüldüğünü anlatan Öner, “Bu iş organize yapıldığı için zanlıların organize suç kapsamında cezalandırılmasını istiyoruz. Cezası caydırıcı olmayan suçlar tekrar işleniyor.” ifadelerini kullandı.

Çeyrek altında büyük oyun ile ilgili etiketler altın çeyrek altın gram gram altın
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.