‘KUZEY-GÜNEY SAVAŞI GERİ DÖNÜYOR!’

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, milli savunma projelerini yabancılara aktaranlara yönelik Ankara’da gerçekleştirilen MİT-Emniyet ortak operasyonunu ve ABDde kongre baskını sonrasında sokaklara giderek artan gerilimi masaya yatırdı. 

BOZKURT: YABANCI UNSURLAR TÜRK SAVUNMA SANAYİİNİN SIRLARINA ULAŞMAK İSTİYOR!

Ceyhun Bozkurt, "Hem FETÖ operasyonu hem savunma sanayiinle ilgili bir operasyon. FETÖ’yle mi bağlantılı, yoksa başka bir boyutu var mı bilmiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığının projelerine yönelik yabancılara aktaran, hatta biri de eski başkanlık çalışanı onu da vurgulayalım. Göz altına alınmış, yabancılara aktarıyormuş. Türk savunma sanayiini sürekli konuşuyoruz. Ciddi bir gelişim gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Gelişiminin sınırı yok. 5-6 yıl önce kurumumuzun üst düzey bir ismi casusluk yaparken yakalanmıştı. Üzerine bu olunca, anladığımız kadarıyla Türk savunma sanayiinde bunlara alışmamız gerekiyor. Buna karşı espiyonaj boyutu noktasında da dikkat etmemiz gerekiyor. İstihbarat artık her alanda yoğun bir şekilde çalışıyor. Yabancı unsurlar da muhtemelen Türk savunma sanayiinin sırlarına ulaşmak istiyorlardır. Firmalar olsun, devletler olsun, istihbarat unsurları olsun bunlara karşı yerinde bir operasyondur. Bu daha da dikkatli olmamız konusunda bir uyarı fişeğidir. Savunma sanayii bağımsızlıkla da bağlantılı ülkemizin bağımsızlığı, ülkemizin bağımsız politika üretme anlamında ciddi bir güç dinamiğidir. Silahını kendin üretirsen bağımsız bir şekilde yaşarsın. Son yıllarda yaşıyoruz, ‘Ben sana silah, tank, mühimmat vermem’ gibi tehditler olursa da vermezsen verme diyerek kendi ulusal güvenliğin ve bekan için operasyon yapma kabiliyetini arttırırsın. Bağımsız, askeri ve siyasi politika üretebilirsin. Çok daha dikkatli olunması gerektiğinin önemli ayaklarından birisi olduğunu gösterdi. İnşallah operasyon çerçevesinde gerekli bilgilere ulaşırlar, bir ağ varsa hiç değilse bu ağın ortaya çıkartılması gerekiyor. Karşıda iletişim kurulan kişiler kim, bunlara yönelik tedbirlerin daha da sıkılaştırılması gerekiyor. Başka yöntemleri de deneyebilirler." sözlerini kullandı.

‘KUZEY-GÜNEY SAVAŞI GERİ DÖNÜYOR!’

BOZKURT: ABD TOPLUMUNUNDA BİR KAYNAMA YAŞANIYOR!

Bozkurt, "ABD’de yaşanan kongre baskını için konuştuğumuzda macun sıkıldı sıkıldı ve artık tüpten çıktı demiştik. Seçim sürecinde, George Floyd eylemlerinin evrildiği yönde ırkçılık vardı. Trump öncesinde de ABD’de ırkçılık vardı. Ancak Floyd eylemlerinde olay başka bir boyuta evrildi. ABD toplumununda bir kaynama yaşanıyor. Silahlı bir toplumdan bahsediyoruz. Hemen yarın bir olay olacak demiyoruz. Yıllar öncesinden uyarı yaparak bakın ’AB bize Sevr’i dayatıyor. ABD’nin planları Sevr üzerine' diyorduk. Bize ‘Sevr paranoyakları’ diyorlardı. Biz bunu imzaladık, hemen yarın olacak gibi bir olay söz konusu değil. Yıllara yayılacak bir süreç bu. Aynısı o çerçevede yaşanıyor. Biz temel atıldı diyoruz. ABD toplumunda bastırılmış sistemin baskıladığı, ABD sistemi kendi çıkarı için aşırı sağ diğer aşırı uçları baskılıyordu. Artık sistemin baskılayacak gücü de kalmadı. Ekonomik olarak Amerikan sistemi açık vermeye başladı. Pandemi sürecinde 30 milyona yakın yeni işsizler oldu. Eskilerle birlikte yaklaşık 50-60 milyonluk işsizlik sıkıntısı yaşanıyor. Orta kesimlerin 2008’den itibaren yükselen bir sesi vardı. Trump düzeltmeye de başlamıştı, ABD ekonomi verileri iyiye gitmeye başlamıştı. Pandemiden dolayı tekrar kötüye gitmeye başladı. Amerikan toplumu, Türk milleti gibi, Çinler, Ruslar, Almanlar ya da İngilizler gibi deyim yerindeyse bir ülkü birliğinde buluşmuş, kültürel kodları iç içe geçmiş bir mermer kalınlığında toplum değil. Gerçek Amerikan toplumu bugün aşırı sağ dediğimiz, Amerikan milliyetçileri denilen toplum. Yıllar öncesinden Avrupa’dan Amerika Kıtası’na göçüyorlar, oradan İngilizler’e karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyor. Sonra bu toplum refah seviyesinin güçlenmesi, sanayileşme ve zenginlik sonucunda ki o zenginleşme sürecinde 1860’lı yıllarda bir Kuzey-Güney savaşı da yaşandı. İlk refahlaşma döneminde zengin eyaletler 'Biz neden diğer eyaletleri besleyelim?' diye isyan ediyor. Petrol zengini 11 eyalet, isyan ediyor. ABD kongresinde konfederasyon bayrağı da o. ABD toplumu refahla Güney’in taleplerini bastırınca ABD toplumu bir refah toplumuna dönüştürülüyor. Bakıldığında refah birlikteliği ekonominin kötüleşmesiyle ortadan kalktı. ABD’li, ben merkezli sistemde bireyciliği ön plana çıkarttı, kendi çıkarını düşünüyor. ABD toplumunda neden yağma olayı oluyor? Çok daha büyük kriz yaşayan Türk toplumunda yağma olayı neden olmuyor?" dedi.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

‘KUZEY-GÜNEY SAVAŞI GERİ DÖNÜYOR!’ ile ilgili etiketler Haberin Olsun Ceyhun Bozkurt ABD iç savaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.