Ceyhun Bozkurt: Bu ABD'ye de mesaj

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütünün yuvalandığı Haftanin bölgesine komando harekatı başlattı. SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Türk askeri karşısında varlık gösteremeyen terör örgütünün sivillere yönelik son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılara karşı bu harekatla Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını söyledi. Bozkurt, Türkiye'nin bu harekat ile sadece PKK'ya değil, Irak merkezi yönetimine ve ABD'ye de mesaj verdiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı, TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde yuvalanan PKK'lı teröristlere karşı komando birliklerinin de katıldığı 'Pençe-Kaplan' harekatının başladığını duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada harekatın meşru müdafaa hakkı çerçevesinde düzenlendiği de vurgulandı.

Peki, komandolar neden Haftanin'e indi? Bu bölgenin terör örgütü açısından önemi ne? TSK'nın gece saatlerinde başlattığı kara birliklerinin de katıldığı harekat kime nasıl bir mesaj veriyor? 

SuperHaber yazarı, güvenlik ve stratejileri uzmanı Ceyhun Bozkurt değerlendirdi. Bozkurt harekata ilişkin şunları söyledi: 

"Aslında harekat 15 Haziran'da Pençe-Kartal operasyonu ile başlamıştı. 81 hedef vurulmuştu. Bugün itibariyle Haftanin'e komando harekatı düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan söylemişti. 'Türkiye'nin güney sınırlarında yani Suriye ile Irak'ın kuzeyindeki terör unsurları bu hat üzerinde temizlenecek' diye. Bu kamplar ağırlıklı olarak Türkiye'ye yapılan saldırıların olduğu hatlar. Hakurk, Haftanin bunlar arasında. Haftanin teröristlerin ilk eğitim aldığı alanlardan. Sivilleri de hedef alan saldırılar gerçekleşmişti malum. Türk askeri karşısında varlık gösteremeyen örgüt sivillere yönelmişti. Bu çerçevede örgüte yanıt verilmesi anlamında da önemli. Irak'ın kuzeyinde 3 yıldır süren bir harekat söz konusu. Birçok kamp temizlendi. Kandil'den Sincar'a uzanan hat örgütün terör yapılanmasını besliyor. Bu hattında hedef alındığını, terörist unsurların imha edildiğini görüyoruz. Bu Suriye'deki terör yapılanmasına da bir mesaj. İran Dışişleri Bakanı Zarif Türkiye'deydi. Aynı saatlerde İran'ın da terör unsurlarına operasyon başlattığını görüyoruz. Türkiye merkezi yönetimlere şu mesajı veriyor: Terör örgütlerine topraklarında göz yumarsan meşru müdafa hakkımızı kullanırız.

Örgüt bu son 4 gün içinde çok büyük darbe yedi. Barınma alanları imha edildi. SİHA'lar İHA'lar önemli hedefleri vurdu. Örgüt eylem kabiliyetini kaybettiği için bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor. Güvenlik güçlerimize artık saldıramıyor. Sınırlarımızdan sızabildiği noktalardan, ya da yurt içinde gizlendikleri inlerden çıkıp sivilleri hedef alıyor. Örgütün bu faaliyetleri Türkiye'nin terörle mücadelesinde zaafiyet yaratma amacının dışında, Türkiye'nin uluslararası hamlelelerini de hedef alıyor. Bu harekat o açıdan sadece örgüte bir mesaj değil. Bu örgütü kullanan kim olursa olsun onlara da mesaj. Irak'a mesaj, ABD'ye mesaj. Bu aynı zamanda bir kararlılık mesajı."

Ceyhun Bozkurt: Bu ABD'ye de mesaj ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Irak ABD Hakurk Kaplan-Pençe harekatı kartal-pençe harekatı haftanın sincar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.