'ALERJİNİN SEBEBİ BELLİ!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Bozkurt ile Özkan, SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan gündeme dair güncel konuların konuşulduğu ve değerlendirildiği 'Haberin Olsun' programının yeni bölümünde, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken Türkiye'nin yeni NAVTEX ilanını ve Atatürk diyemeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerini masaya yatırdı.

Sular durulmayan Doğu Akdeniz'deki son durumu değerlendiren Ceyhun Bozkurt, "Karşımızda bir blok var. Fransa, Almanya, ABD ve NATO ülkeleri gibi müttefikimiz olması gereken devletler Yunanistan’ın yanında saf tutuyor. Burada İngiltere’nin pozisyonu ilginç ama ABD’nin politikalarından ayrı bir yol izlemez. Muhtemelen şu an uzaktan izliyor. Fransa ile Orta Doğu’da tarihsel olarak anlaşmalar yaptı ancak o anlaşmaların oluşturulma sürecinde bakıldığında mücadele süreci de var. İngiltere’nin ABD’den temelde ayrışmayacağını düşünürsek ciddi bir blok var. Almanya’nın pozisyonu ise aslında tarafsız kalması gerekirken oradaki Türk nüfusu, AB’nin liderliği, Türkiye’de tarihsel anlamdaki ilişkileri bağlamında bir denge kurması gerekirken AB’nin lideri görüntüsü olmasından dolayı Yunanistan da AB üyesi olduğu için yanında saf tutan bir görüntü veriyor. Bu blok batı bloğu." dedi.

Ege adalarının Lozan anlaşmasına aykırı olarak silahlandırılması üzerinde Türkiye'nin Ege Denizi'nde yayınladığı NAVTEX ilanı ile ilgili, "Sakız Adası, Çeşme’nin karşısında yer alan Ege Adaları’ndan bir tanesi. Sakız Adası’na yönelik, Ege Adaları’na yönelik Yunanistan’ın silahlandırma ya da işgal girişimleri yeni gelişmeler değil.Yunanistan Sakız Adası’na iki sene önce de top piyade silahları ve uçaksavar makinalı tüfeklerle talim yaptı. Ege Adaları, aslında gayri askeri statüde. Asker çıkartamazsın, silahlandıramazsın. NAVTEX’te de vurgulandı, Lozan Antlaşması'na aykırı olduğu için gayri askeri statüde. İki ayrı durum daha var; Osmanlı İmparatorluğu çökmeden Londra Antlaşması var. 13-14 Şubat 1914’te adalar meselesiyle ilgili 6 büyük devlet kararı var. NAVTEX’te de vurgulandığı üzere 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması’nın 12. maddesine de aykırı bu adaların silahlandırılması. Bu çerçeveye bakıldığında, Yunanistan’ın burada yapacağı her askeri hamle uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmalara aykırı hamleler. Bu çerçevede Türkiye’nin NAVTEX ilanı yaparak o bölgeye yönelik bir mesaj göndermesi aslında askeri hamlelerden ve diğer unsurlardan bağımsız olarak bir mesaj niteliği." ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu'nun tepki çeken sözleriyle ilgili değerlendirmelerini ise, "Canan Kaftancıoğlu'nun siyaset geleneğinin nereden geldiğini ve neden Atatürk’e alerjisi olduğunu biliyorum. Etnik Kürt milliyetçiliği ve FETÖ’nün uzantıları 'Atatürk' soyadından rahatsız olur. Canan Hanım siz hangisisiniz?" sözleriyle belirtti.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

'ALERJİNİN SEBEBİ BELLİ!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Doğu Akdeniz Barış Özkan navtex

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.