’ABD, AKDENİZ VE EGE’Yİ, YUNANİSTAN İLE RUMLARA TESLİM EDİYOR!’

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, ABD’nin Yunanistan’daki 20 yeni üssü ve Rumlar üzerinden yaptığı yeni planlarının perde arkası tartışıldı.

’ABD, AKDENİZ VE EGE’Yİ, YUNANİSTAN İLE RUMLARA TESLİM EDİYOR!’

BOZKURT: TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ ADIM ADIM KOPMAYA GİDİYOR!

Ceyhun Bozkurt, "Yunanistan meselesini, ABD-Yunanistan iş birliğini uzun süredir konuşuyoruz. Konuşmalarımızda sıcak bölgeleri aktarırken Doğu Akdeniz, Suriye-Irak sahası, Güney Kafkasya’dan bahsederken hep bir Ege ve Karadeniz vurgusu yapıyoruz. Yunanistan-ABD iş birliği bu iki sahada, ki ekstradan 3+1 diye tanımladıkları Yunanistan, İsrail ve Rumlar, o +1’de ABD oluyor. Doğu Akdeniz’de iş birliğini yoğunlaştıracaklar. Bu ikili iş birliği karşımızda ağırlıklı olarak Ege ve Karadeniz’de çıkacak gibi düşünüyor. Çünkü birinci boyut şu, ABD gelecek hedefleri noktasında Biden yönetimi özellikle Rusya’yı hedef tahtasına oturtmuş durumda. Rusya’ya karşı bu coğrafyada Ukrayna’da sıkıntılı süreçler yaşanmıştı. Bir Karadeniz mücadelesi var. Burada iş birliği yapacağı kuvvet Türkiye değil, Yunanistan. Türkiye ile belli temel konularda zaten mücadele veriyor. Türkiye Karadeniz’de ABD ile iş birliği kapısını açarsa Yunanistan üzerinden talepler gelecek, Türkiye buna direnecek. Bu durum Karadeniz’e de yansıyacak. bu nedenle iş birliği yapacağı kuvvetler Karadeniz’e kıyısı olan diğer ülkeler. Örneğin, Yunanistan. Yunanistan’ın Karadeniz’e kıyısı yok ama o coğrafyaya yakın bir hat. ABD orada bir hat kuruyor. Mesela Karadeniz’e kıyısı bulunan Romanya gibi ülkeler ciddi bir şekilde NATO üzerinden yatırım yapıyor. İşlerin birinci boyutu bu. Yunanistan ile Rusya Ortadoksluk anlamında mezhepsel bir ortaklığı olmasına rağmen aslında bir rekabet içinde. Moskova Ortodoks Kilisesi ile Rumlar’a Yunanistan’a yakın durmaya çalışan Fener Rum Patrikhanesi arasında da bir dini liderlik mücadelesi var. Yunanistan ağırlık olarak batının desteğini tercih ediyor. Çünkü onların desteği Ege ve Akdeniz’de de yardımcı olacak. Çerçeve bu. İkincisi ABD’nin Yunanistan ile özellikle Ege boyutunda da bir iş birliği yapması Türkiye-ABD ilişkilerini gelecekte ciddi sorgulatacak. Ki şu anda da sorguluyoruz. Biden döneminde ne olacağı soruluyor ya, Türkiye-ABD ilişkileri adım adım kopmaya doğru gidiyor, müttefiklik anlamında. Ancak her ülkeyle sürmesi gerektiği ABD ile de diplomatik ilişkiler devam edecektir. Adım adım sona geliyoruz gibi. Çünkü ABD bölgede kendi çıkartları çerçevesinde bu coğrafyada bir dizayn istiyor. Ege’yi ve Doğu Akdeniz’i kontrol edebileceği kuvvetler Yunanistan ve Rumlar’a teslim ediyor. Türkiye’nin belli bölgelerini PKK gibi etnik terör yapılanmalarına teslim etmek istiyor. Çünkü kontrol edilebilecek kuvvetler bunlar. Türkiye bunlara direniyor. Suriye’ye Irak’a yaptığımız operasyonlar, Mavi Vatan’a karşı yaptıklarımız tamamen bu planlara karşı. Bu mücadele daha da keskinleşecek." sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

’ABD, AKDENİZ VE EGE’Yİ, YUNANİSTAN İLE RUMLARA TESLİM EDİYOR!’ ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Yunanistan ABD Türkiye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.