Ceyhan Mumcu: Üçü de FETÖ'cü değil

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin yerini darbecilere bildirmekle suçlanan üç yaver tahliye edildi. 'Muhalefet sözcülerinin' geçtiğimiz yıllarda her fırsatta 'Erdoğan'ın tüm yaverleri FETÖ'cü çıktı' söylemlerini bu kararın ardından eleştiren hukukçu Ceyhan Mumcu, ''Başyaverin ihaneti nedeniyle üç yaver de suçlu zannediliyordu. Bugün geç de olsa tahliye edilmiş olmaları hukuka uygun. Muhalefet sözcülerini iki yıl önce de uyarmıştık'' dedi.

15 Temmuz 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin konumunu darbecilere bildirmekle suçlanan ve haklarında 20 yıl hapis cezası istenen yarbay rütbesindeki üç Cumhurbaşkanlığı yaveri tahliye edildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre; Savcılık mütalaasında 'Anayasayı ihlal suçuna yardım etme' suçu işledikleri belirtilen sanıklar, yargılama sürecinde darbe öncesi yaptıkları toplantıları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli bildirdiklerini itiraf etti.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı iddianamesinde, Cumhurbaşkanı'nın Kara Yaveri Mete Semercioğlu, Hava Yaveri Erkan Kıvrak ve Deniz Yaveri Şafak Deliacı'nın “darbeye teşebbüse yardım” suçundan 20 yıla kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

Bu isimlerin yaptıkları plan doğrultusunda kalkışma sırasında Erdoğan'ın yerini öğrendikleri ve suikast timine bildirdikleri mütalaada yer almıştı.

Mahkeme geçen hafta verdiği ara kararla, Semercioğlu ve Kıvrak'ın tahliyesine karar verdi. Deniz Yaveri Deliacı da geçen Mart ayında tahliye edilmişti.

Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı ise Genelkurmay Çatı Davası'nda yargılanmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştı.

Ceyhan Mumcu: Üçü de FETÖ'cü değil

HUKUKÇU MUMCU OLAYIN ASLINI AÇIKLADI

Öte yandan muhalefet sözcülerinin, geçtiğimiz yıllarda her fırsatta 'Erdoğan'ın tüm yaverleri FETÖ'cü çıktı' söylemlerini bu kararın ardından eleştiren hukukçu Ceyhan Mumcu, söz konusu davayı yakından takip ettiğini belirterek, Twitter hesabından 3 yaverin FETÖ'cü olmadığını alınan kararın geç de olsa doğru olduğunu ifade etti. 

Mumcu paylaşımında, ''Bu başlık doğru değil. Dava dosyasını bilerek söylüyorum:
4 yıldır tutuklu olan bu 3 yaver hakkında FETÖ'cü veya darbeci olduklarını gösteren hiçbir delil yoktu! Başyaverin ihaneti nedeniyle 3 yaver de suçlu zannediliyordu. Bugün geç de olsa tahliye edilmiş olmaları hukuka uygun.

Muhalefet sözcüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yaverler üzerinden "Tüm yaverleri FETÖ'cü çıktı" diye miting meydanlarında, TV programlarında suçlarken masum insanlara haksızlık yapıyordu.

Muhalefet sözcülerini bu konuda iki yıl önce de uyarmıştık'' ifadelerini kullandı.

Ceyhan Mumcu: Üçü de FETÖ'cü değil - Resim : 2

Ceyhan Mumcu: Üçü de FETÖ'cü değil ile ilgili etiketler FETÖ Cumhurbaşkanı Erdoğan Ceyhan Mumcu yaver Erkan Kıvrak Mete Semercioğlu Şafak Deliacı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.