Çevrimiçi ırkçılıkla mücadele... Romaine Sawyers'a ırkçı saldırıda bulunan taraftara hapis şoku!

Championship ekiplerinden West Bromwich Albion'un siyahi futbolcusu Romaine Sawyers'a sosyal medyadan ırkçı saldırıda bulunan bir taraftara, iki ay hapis cezası verildi. Birmingham kulübü bu kararı memnuniyetle karşıladını duyurdu.

İngiltere'de futbolda ırkçılık vakalarına karşı önlemler giderek artırılıyor. Ada futbolunun köklü kulüplerinden West Bromwich Albion'da forma giyen İngiliz orta saha oyuncusu Romaine Sawyers'a sosyal medyadan ırkçı saldırıda bulunan bir taraftara, iki ay hapis cezası verildi.

Birmingham Mahkemesi tarafından görülen davada, Facebook hesabından Sawyers'a ırkçı içerikli mesaj atan İngiliz taraftar Simon Silwood'a iki ay hapis ve 500 sterlin para cezaları verildiği belirtildi.

ÇEVRİMİÇİ IRKÇILIKLA MÜCADELE

Kararı veren bölge hakimi Briony Clarke, "Çevrim içi ırkçı saldırılara yer yoktur. Görüşüme göre, bu eylem çok açık bir şekilde hapis cezası gerektirir." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl Premier League'de yer alan Birmingham ekibinin Manchester City'ye 5-0 yenildiği maçın ardından Silwood, söz konusu mesajı futbolcuya atmıştı. Karayipler'de iki adadan oluşan federal bir ülke olan Saint Kitts ve Nevis'in vatandaşı Romaine Sawyers, bu sezon Stoke City'de kiralık olarak forma giyiyor. 29 yaşındaki futbolcu, doğup büyüdüğü şehrin 3 takımında biri olan WBA'nın altyapısından yetişmişti.

Premier League ekipleri çevrimiçi ırkçılıkla mücadele için geçen sezondan beri maçlardan önce tek dizleri üzerine çökerek protesto düzenliyor.

Çevrimiçi ırkçılıkla mücadele... Romaine Sawyers'a ırkçı saldırıda bulunan taraftara hapis şoku!

Çevrimiçi ırkçılıkla mücadele... Romaine Sawyers'a ırkçı saldırıda bulunan taraftara hapis şoku! ile ilgili etiketler Irkçılık premier league Championship west bromwich albion Romaine Sawyers Çevrimiçi ırkçılık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.