Çevreci Gökçe Erhan’ın evini balıkçılar mı kundaklandı?

Trabzon Sürmene'de, çevreci ressam Gökçe Erhan’ın 2 katlı ahşap evi, kültür balıkçılığına karşı düzenleyeceği basın açıklamasına saatler kala çıkan yangında kül oldu. Konuyla ilgili ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlatılırken, ressam Gökçe Erhan’ın feryadı ve gözyaşları yürekleri dağladı...

Karadeniz Bölgesi’nde çevre sorunlarına çizdiği tablolarla dikkat çeken ressam Gökçe Erhan’ın ikamet ettiği 2 katlı ve yöresel mimarili evinde cumartesi akşamı belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangında ev, kullanılamaz hale geldi, Erhan’ın tabloları da küle döndü.

'KUNDAKLAMA' ŞÜPHESİ

Deniz ekosistemine zarar verdiği gerekçesiyle Kültür balıkçılığı tesislerine karşı başlattığı mücadele ile adından söz ettiren ressam Gökçe Erhan'ın evinin, bu konudaki basın açıklamasından hemen önce yanması ise soru işaretlerine neden oldu.

Erhan’ın basın açıklamasına saatler kala evinin yanması üzerine jandarma ekipleri, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlattı. Erhan, yangın öncesi evinin arka tarafında ses duyduğunu belirtti.

BASIN AÇIKLAMASI İPTAL EDİLMEDİ

Ressam Gökçe Erhan, evi yanmasına rağmen deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerinin kurulmasına karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

Evinin yandığını hatırlatan Erhan, “Biz atalarımızdan kalan aile evimizi kaybetmiş olsak da bu geri getirilebilir bir şey. Ben bir ressam olarak oradaki her ayrıntıyı aynı şekilde resmedebilirim. Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez” dedi. Gökçe Erhan, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. 

Çevreci Gökçe Erhan’ın evini balıkçılar mı kundaklandı? ile ilgili etiketler Trabzon çevre kültür balıkçılığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.