Cevizoğlu: Akşener, Kılıçdaroğlu'nu bir kenara koymadı, çoktan sildi attı

Feyza Öznur moderatörlüğünde, gazeteci-yazar ve Sosyolog Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışına Millet İttifakı'nın yaklaşımı ele alındı. Cevizoğlu "Akşener, Kılıçdaroğlu'nu bir kenara koymadı, çoktan sildi attı" dedi.

SuperHaber Youtube kanalında Dualite programında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili tartışmalar masaya yatırıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun "Aday olabilirim" çıkışına ittifak ortaklarının destek vermemesi dikkat çekerken Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu "CHP sanki güzellik kraliçesi adayı açıklayacak, bir türlü adayını açıklamıyor. Steril ortamda pamuklar içinde saklanan bir aday olabilir mi? Akşener bu adaylığı kabul etmiyor, genel başkanlar aday olmasın demişti. Akşener Kılıçdaroğlu'nu bir kenara koymadı, çoktan sildi attı. Kılıçdaroğlu bence aday olmak istemiyor, ittifak kabul ederse olurum dedi ama ittifakın kabul etmediğini biliyordu. Karamollaoğlu'nun açıklamasında da bahsettiği gibi Saadet Partililer gider Ak Parti'ye oy verir, CHP'ye oy vermez." ifadelerini kullandı.

Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ise "Akşener, Kılıçdaroğlu'nu değil de İmamoğlu'nu aday gösterip, İmamoğlu cumhurbaşkanı olduğunda kendisi de başbakanlığı arzu ettiğine göre, cumhurbaşkanlığını da pasif bir pozisyonda tutacaklarına göre, yani icraatçı makam olarak başbakanlık ihdas edileceğine göre, başbakan da eğer Akşener ise, Akşener, İmamoğlu gibi dominant bir karakterle mi çalışmak ister, yoksa Kılıçdaroğlu gibi bir isimle mi çalışmak ister? O yüzden Kılıçdaroğlu'na evet diyecektir diye düşünüyorum" dedi. 

Cevizoğlu: Akşener, Kılıçdaroğlu'nu bir kenara koymadı, çoktan sildi attı ile ilgili etiketler hulki cevizoğlu fikri akyüz Dualite

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.