Ceviz ağacının altında buldu! Banka kasasında saklıyor...

Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki çiftçi Mehmet Güngör bundan 11 yıl önce yaşadığı gök olayının ardından ceviz bahçesini didik didik aradı. Ve aradığı şeye tam 11 yıl sonra ceviz ağacının dibinde ulaştı. O gün yaşadığı korkuyu "Havada patlama oldu. Bana doğru bir cisim geldiğini gördüm. Eve kaçtım" diye anlatan Güngör, 11 yıldır aradığı göktaşını şimdi banka kasasında sakladığını söylüyor.

Antalya'nın Kaş'a bağlı Çeşme Mahallesi'nin 25 yıl muhtarlığını yapan Mehmet Güngör, Oluklar Yaylası'ndaki 10 dönümlük arazisine ceviz bahçesi kurmaya karar verdi. Güngör, 2008 yılının Kasım ayı ortalarında araziye ceviz fidesi dikerken korku içinde eve kaçmasına neden olan bir doğa olayıyla karşılaştı.

O gün akşam saat 20.30 sıralarında evden çıkan Güngör, gökyüzünde bir patlama sesi duydu. Üzerine doğru cismin geldiğini gören Güngör, eve kaçtı ardından yine yakınlardan bir patlama sesi daha duydu.

Ceviz ağacının altında buldu! Banka kasasında saklıyor...

CEVİZ AĞACININ DİBİNİ KAZARKEN METEORİTİ BULDU

O günden sonra yaşadığı olaya neyin sebep olduğunu araştıran Mehmet Güngör, arazisinde ve çevrede patlamaya neden olan cismi aramaya başladı. Mahalledekilerin 'Muhtar delirmiş' dediği Güngör, yaklaşık 11 yıl sonrada aradığı sırrı çözdü.

Bahçesindeki ceviz ağaçlarının bakımını yapan Güngör, bir ağacın dibini kazarken daha önce görmediği bir türde taş buldu.

Ceviz ağacının altında buldu! Banka kasasında saklıyor... - Resim : 2

Taşın etrafındaki toprağın yanık olduğunu fark eden Güngör, 2008'deki olayı hatırladı. Taşı eve götüren Güngör, arkadaşının yardımıyla yaklaşık 80 gramlık bir parça keserek incelenmesi için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bünyesindeki Meteorit Laboratuvarı'na gönderdi.

Taş, Kırıkkale Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yeşiltaş'a ulaştırıldı. Yapılan incelemeler sonucu taşın, meteorit olduğu belirlendi. 3 gün önce de bu bilgi Mehmet Güngör'e iletildi.

Ceviz ağacının altında buldu! Banka kasasında saklıyor... - Resim : 3

'BANKA KASASINDA SAKLIYOR'

Elinde bulunan 1070 gram ağırlığındaki meteoriti banka kasasında saklayan 6 çocuk babası Mehmet Güngör, "2008 yılında Kaş ilçesi Çeşme köyü Oluklar Yaylası'nda ceviz bahçesi diktim. Bahçeyi dikerken, evim var yaylada, evimde yattım. Kalktım, tuvalete çıktım. Saat 20.30 sıralarıydı. Bu arada havada bir patlama oldu. Patlamadan sonra bana doğru bir cismin geldiğini gördüm. Eve doğru kaçtım, bana zarar verecek diye. Benim tarlaya düştüğünü biliyordum. 11 senedir aradım, bulamadım. Bu sene 20 Kasım'da buldum. 'Buna kim bakıyor' diye sordum. Mehmet Yeşiltaş hocama gönderdik. O da taşın değerli olduğunu söyledi. 'Meteor taşı' dedi, 'tamam' dedi. Taşın ağırlığı 1 kilo 145 gramdı. 80 gramını oraya gönderdik. Şu anda 1 kilo 70 gram" dedi.

Mehmet Güngör, taşı bilim insanlarının önerileri doğrultusunda satacağını da söyledi.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.