Çevik Bir ve Erol Özkasnak'a yakalama kararı!

28 Şubat Davası'nda sıcak gelişmeler yaşlanıyor... Müebbet hapis cezası onanan 14 sanığa cezaevi yolu göründü. Haklarında yakalama kararı çıkan isimler arasında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ve Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) başkanı olan emekli orgeneral Çetin Doğan yer alıyor...

2018 yılında son duruşması görülen 28 Şubat davasında, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu yılın temmuz ayında ise Yargıtay, 28 Şubat davasında 14 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.

Sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker, olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçu bakımından "müşterek fail" olarak sorumlu tutuldu.

Daire, bu 14 sanık hakkındaki müebbet hapis cezalarını onadı.

Daire, yerel mahkemede 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesinde belirtilen "Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçundan müebbet hapis cezası verilen sanıklardan eski YÖK üyesi Erdoğan Öznal, dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Hayri Bülent Alpkaya ve dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Muhittin Erdal Şenel'in eylemlerinin de bu suça yardım kapsamında olduğu gerekçesiyle bozulmasına hükmetti.

YENİ GELİŞME

Ancak Yargıtay kararı sonrası, aradan geçen yaklaşık 2 aylık sürede 14 sanık hakkındaki kararın infazı için herhangi bir girişimde bulunulmadı.

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın bugün sosyal medyada duyurduğu son dakika gelişmesine göre, bu konuda önemli bir adım atıldı.

Yıldız, "Yaklaşık 1.5 aylık beklemeden sonra, müebbet hapis cezası hükümleri kesinleşen 28 Şubat davası sanıklarının yakalanma kararı, infaz için biraz önce savcılığa gönderildi." dedi.

Diğer yandan davanın sanıklarından emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Fevzi Türkeri'nin, infaz öncesinde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptıkları bireysel başvuru çerçevesinde, yaş ve sağlık durumu gerekçesiyle cezanın infazının durdurulması talebi bulunuyor.

Çevik Bir ve Erol Özkasnak'a yakalama kararı! ile ilgili etiketler 28 Şubat 28 şubat davası erol özkasnak batı çalışma grubu çetin doğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.