'Salgın Kılıçdaroğlu’nun SSK dönemine denk gelseydi alt yapı çökerdi'

Koronavirüs tedavisi devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin pandemiyle mücadelede en başarılı ülkelerden biri olduğunu belirtti. Yılmaz, "Salgın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Türkiye’ye gelseydi, sağlık altyapısı çökerdi" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “400 bin sağlık personelini, 1 milyona çıkardık. Sağlık altyapımız kendini kanıtladı” dedi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre: Örnek başarıda Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Sistemin hızlı karar alma ve uygulama özelliğini de test etmiş olduk. Bu yeni sistem, gerçekten başarılı. En gelişmiş ülkeler bile çok kötü sınav verdi. Bilim ve pandemi kurullarıyla kararlar alan Türkiye, iyi bir kriz yönetimi gerçekleştirdi” diye konuştu.

“Salgın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Türkiye’ye gelseydi, sağlık altyapısı çökerdi” ifadesini kullanan Yılmaz, şunları söyledi:

“Sosyal güvenlik altyapımız olmadığı için ciddi sosyal huzursuzluklar doğardı. Kırılgan gruplar, ciddi sorunlar yaşardı. Türkiye, 18 yıldır emeğinin karşılığını almış oldu. Soysal güvenlik kurumlarını iyileştirmemizin ve tüm toplumu kucaklayan altyapı kurmamızın faydasını gördük.”

Kendisi de korona tedavisi gören Yılmaz, dünyanın salgından küresel dayanışmayla kurtulabileceğini vurguladı. Aşı milliyetçiliğini yanlış bulduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Türkiye 150’den fazla ülkeye destek vererek, korona diplomasisi anlamında da önemli bir adım attı” dedi.

'Salgın Kılıçdaroğlu’nun SSK dönemine denk gelseydi alt yapı çökerdi' ile ilgili etiketler AK Parti Kemal Kılıçdaroğlu Koronavirüs cevdet yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.