Cevat Şakir’i anma töreninde gerginlik! Kaymakam etkinliği terk etti...

Bodrum'da roman ve hikaye yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anma etkinliklerinde konuşan emekli öğretmen Hatice Yücel'in sözleri büyük tepki çekti. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, söz konusu konuşma sırasında Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan hakaretlerden dolayı, anma faaliyetinde siyaset yapıldığını dile getirerek etkinliği terk etti.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 48. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında mezarının bulunduğu Gönültepe'de bir etkinlik düzenlendi. 

Etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, "Cevat Şakir Bodrum'u o kadar seviyor ki sürgün cezası bittikten sonra yine Bodrum'a geliyor. Şu an turizm sektörünün en önemli kalemlerinden olan mavi yolculuğu geliştiriyoruz. Türkiye'ye bunu ilk getirenlerden. Yokuşbaşı'ndan girerken Bodrum'a merhaba diyor. Onun bu merhabası bugün bizi bir araya getiriyor. Şiirinde Bodrum'a gelenin, şehre aşık olup tekrar gidemeyeceğinden bahsediyor. Bu kıymetli şairimiz, hayatı boyunca çok güzel eserler vermiş. Geriye, biz çocuklara gençlere çok güzel mesajlar bırakmış. Nur içerisinde yatsın" dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENİN SÖZLERİ TÖRENDE KRİZ ÇIKARTTI

Etkinlikte kürsüye gelen emekli öğretmen Hatice Yücel ise, "O gün süngerde denizde vurgun yiyenler, bugün teknelerle kıyılarımızı kirletiyor. Kıyılarımızı sabote ediyor. Saraylar yaptırıyor. Bunu söylemek zorundayım, çünkü bu zincirin bütün halkalarını yaşadım teşekkür ederim" dedi.

Cevat Şakir’i anma töreninde gerginlik! Kaymakam etkinliği terk etti...

"BÖYLE BİR GÜNDE SİYASETE YER YOK"

Kaymakam Bayar ise Yücel'in bu konuşması üzerine "Ben buraya gelip bir Fatiha okuyup gideceğim. Burada siyaset yapıyorsunuz. Duamızı yapalım gidelim. Ben şu an duamı okuyup gideceğim. Ben anmaya ve bir Fatiha okumaya geldim. Bulunduğumuz ortamda devlet adamlarını suçlamalar, işte saraylar yapılıyor diye suçlamalar. Yapmayın bunları, siyasete böyle bir günde gerek yok" dedi.

DUA ETTİKTEN SONRA TÖRENDEN AYRILDI

Kaymakam Bayar, daha sonra Cevat Şakir'in mezarı başına giderek dua okudu ve etkinlikten ayrıldı. Anma etkinliği Balıkçı'nın mezarına çiçek bırakılması ve müzik dinletileri ile devam etti.

Cevat Şakir’i anma töreninde gerginlik! Kaymakam etkinliği terk etti... ile ilgili etiketler Muğla kaymakam Bodrum Bilgehan Bayar Cevat Şakir Kabaağaçlı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.