Cevat Olçok, şehit ağabeyi Erol Olçok ve yeğeni Abdullah Olçok'u anlattı / VİDEO

Arter Reklam'ın başkanı Cevat Olçok, 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok'u A Haber ekranlarında yayınlanan 15 Temmuz özel programında anlattı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu Erol Olçok, 15 Temmuz gecesi, FETÖ'cü cunta tarafından organize edilen alçak darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit oldu.

ERDOĞAN: EROL BENİM YOL ARKADAŞIMDI

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilmişti.

Cenaze namazında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yakın dostunu yitirmenin acısı ile gözyaşlarını tutamamış ve duygusal anlar yaşamıştı.

Konuşmaya devam edemeyeceğini ve çok üzgün olduğunu belirten Erdoğan, "Erol benim yol arkadaşımdı" demiş ve Olçok’ların kabri başında Kur’an-ı Kerim okumuştu.

Arter Reklam'ın başkanı Cevat Olçok 15 Temmuz gecesi ile ilgili tüm detayları, ağabeyi Erol Olçok ve oğlu Tayyip Abdullah Olçok'un nasıl şehit düştüğünü, yaşadıklarını ve tüm bilinmeyenleri A Haber'de anlattı.

A Haber'de yayınlanan programda ayrıca o gece verilen büyük mücadele ile ilgili görüşler aktarılırken tüm şehitler bir kez daha anıldı.


EROL OLÇOK KİMDİR?

1993 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalışan, özellikle AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam, kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emek veren Erol Olçok, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte önce Altunizade’deki ardından saldırıların yoğun olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki direnişe katıldı. Olçok ve oğlu, darbecileri ikna etmeye çalışırken hainlerin kurşunlarıyla köprü üzerinde şehit düştü.

Çorum’dan İstanbul’a başarı dolu bir hayat

Aslen Çerkes olan Erol Olçok, 5 Mart 1962 tarihinde Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra 2 yıl Çorum’da Kuran kursunda okudu. Daha sonra Çorum İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenimine devam etti. 1982 yılında üniversiteyi kazanarak ilk kez İstanbul’a geldi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Slayt Reklam, 1988 yılında Rekpa Reklam, 1989 yılında ise Ajans E’yi kurdu.

27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde ilk seçim kampanyasını yaptı. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Basın Danışmanı olarak göreve başladı. Ocak 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanı oldu. 1998 yılında Nihal Olçok ile evlendi ve 1999 yılında ilk evladı Abdullah Tayyip doğdu.

1998 yılında Arter isimli reklam ajansını kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993 İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana birlikte çalışan Erol Olçok, AK Parti'nin ismini, logosunu tasarladı, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarını gerçekleştirdi. 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yönetti. Erol Olçok’un 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014’de “Bayrak”, 2015’de Cumhurbaşkanlığı “Fors” filmi çalışması en bilinen çalışmaları oldu.

Cevat Olçok, şehit ağabeyi Erol Olçok ve yeğeni Abdullah Olçok'u anlattı / VİDEO ile ilgili etiketler Erol Olçok 15 Temmuz Şehit cevat olcok Abdullah Olçok
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.