CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'na hazırlanıyor. Tokyo 2020'de olimpiyat beşincisi olan Filenin Sultanları 2019'daki son Avrupa şampiyonasında final oynamıştı. Ay-Yıldızlılar bu kez altın madalyayı hedefliyor. Peki, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var?

Tokyo 2020'de olimpiyat beşincisi olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa şampiyonasına hazır. Tarihinde 2 kez final oynayan Filenin Sultanları bu kez altın madalya kazanıp Türkiye'yi sevince boğmak istiyor.

Olimpiyat Oyunlar'ına son şampiyon Çin'i 3-0 yenerek başlayan ve popülaritesi her geçen gün artan Ay-Yıldızlılar, grupta 3 maç kazanıp çeyrek finalde Güney Kore'nin rakibi olmuştu. Milliler açık favori olarak çıktıkları maçı 3-2 kaybedince beşincilikle yetindi. Giovanni Guidetti'nin takımı şimdi gözünü Avrupa şampiyonasına dikti... 

CEV AVRUPA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? TÜRKİYE'NİN GRUBUNDA KİMLER VAR?

2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’nın ev sahipliğinde 18 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. 20 Mayıs 2021'de Belgrad'daki kura çekiminde Türkiye D Grubu'nda Romanya, Hollanda, Ukrayna, Finlandiya ve İsveç'le yer almıştı.

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var?

SIRPLARDAN RÖVANŞI ALACAĞIZ

İtalyan çalıştırıcı daha önce verdiği röportajda Sırbistan'dan rövanşı kendi evlerinde almak istediklerini söylemişti:

"Takımıma ve teknik ekibime geçirmiş oldukları muhteşem yaz dönemi için teşekkür ediyorum. Bu sene en zor yazı yaşıyoruz. Bir takım ve oyuncular için yeni bir turnuvaya başlamak ve konsantrasyon sağlamak çok zor. Ancak Avrupa Şampiyonası için kampa başladığımız ilk günden şu ana kadar oyuncular çok motive. Antrenmanlarda yüzde 100'lerini veriyorlar. Avrupa Şampiyonası'nda bizi zor maçlar bekliyor. Biz buna hazırız ve neler yapabileceğimizin farkındayız. Son Avrupa Şampiyonası'nı evimizde mükemmel bir şekilde oynadık ve gümüş madalya kazandık. Şu an hedefimiz Sırbistan'da rövanşı Sırplara karşı almak."

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var? - Resim : 2

İKİ KERE FİNAL OYNADIK

Kadın voleybolunda kulüpler düzeyinde Avrupa'ya damgasını vuran Türkiye, A Milli Takımlar'da da en güçlü ülkelerden biri... Filenin Sultanları, FIVB dünya sıralamasında 21. sırada bulunsa da bir ara 4. sıraya kadar yükselmişti.

2003 yılında Türkiye'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında finale çıkan A Milliler, finalde Polonya'ya 3-0 yenilip gümüş madalya kazandı. Voleybolda 2. final ise 2019'da geldi. Yine Ankara'da oynanan finalde bu kez Sırbistan'a 3-2 yenildik. Guidetti 2021'de sırbistan'ın başkentinde rövanşı almak istiyor.

A Milli Takım'ın 15 kişilik aday kadroda şu isimler yer alıyor:

Cansu Özbay, Buse Ünal, Meryem Boz, Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu, Hande Baladın, İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu, Derya Cebecioğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Yasemin Güveli, Beliz Başkır, Simge Aköz, Ayça Aykaç.

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var? - Resim : 3

MENTAL OLARAK HAZIRIZ

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu Cansu Özbay, Tokyo Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde kaybettikleri Güney Kore karşılaşmasının kendileri için güzel bir tecrübe olduğunu belirterek, bunu Avrupa Şampiyonası'nda kullanacaklarını söyledi.

Mental olarak Avrupa Şampiyonası'na odaklandıklarını vurgulayan Cansu, "Mental olarak zorlanmadığımız zamanlar olmadığını dersem yalan söylemiş olurum. Hepimizin mental anlamda özellikle Güney Kore maçından sonra bir ağır hissettik kendimizi. Hepimiz profesyonel oyuncularız. O yüzden tecrübe alıp, bunu göstermemiz gerekiyor. Şu an mental olarak hazırız. Çünkü önümüzde çok güzel bir turnuva var. Gönül isterdi ülkemize çok daha mutlu dönelim. Şu an büyük bir şey başardığımızı düşünüyorum. Belki Güney Kore maçını alsak ilk dörde kalıyordu ama bu bir kriter değil. Mental olarak Avrupa Şampiyonası’na odaklanmış durumdayız" dedi.

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var? ile ilgili etiketler voleybol A Milli Kadın Voleybol Takımı filenin sultanları Giovanni Guidetti CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Cansu Özbay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.