Çeşme yangınında kasıt iddiası

İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda çıkan yangın paniği sürüyor. İlçede tedbir amaçlı olarak 4 sitenin boşaltıldığı öğrenildi. Yangın söndürme çalışmalarını bölgeden takip eden Bakan Pakdemirli ise yangının çıkmasında kasıt iddialarına ilişkin "Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Edinilen bilgiye göre yangın Ildır Mahallesi'nde bulunan otluk alanda henüz bilinmeyen bir sebeple çıktı. Yangın sebebiyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, ihbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz ve 8 dozer müdahale etti.

Çeşme yangınında kasıt iddiası

4 SİTE BOŞALTILDI

Öte yandan yangının rüzgarın da şiddetiyle büyümesi üzerine tedbir amaçlı olarak Termal Kent Sitesi, Gökçe Çiçek Sitesi ve Günkent Sitesi'nin de aralarında olduğu 4 sitenin boşaltıldığı bilgisi edinildi.

Çeşme yangınında kasıt iddiası - Resim : 2

Yangının gece saatlerinde çıkması havadan müdahaleyi mümkün kılmazken, karadan yapılan müdahalelerle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ YANGIN BÖLGESİNDE

Ildır Mahallesi'nde bulunan otluk alanda başlayan yangın bölgesinde inceleme yapıp çalışmaları izleyen Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada yangının saat 22.47'de başladığını, 22.58'de ilk müdahalenin yapıldığını belirtti.

Bölgede rüzgar hızının saatte 53 kilometre olduğunu ifade eden Pakdemirli, "Bir miktar azalmaya rağmen rüzgar halen devam ediyor. Sıcaklığımız 25 derece. Havada yüzde 50 nem var. Nem çok aleyhemize değil." dedi.

Öte yandan yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı iddialarına yanıt veren Pakdemirli, "Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. Çıkış nedeninden çok şu anda yangını söndürmeye odaklanıyoruz" dedi.

Çeşme yangınında kasıt iddiası ile ilgili etiketler Çeşme Yangın Orman Yangını

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.