Çeşme’de asırlık ağaçlar ‘beach club’ yapmak için kesildi

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Altınkum beldesinde denize sıfır bir alanda ‘beach clup’ yapılması için asırlık ağaçların kesinliği öğrenildi. Çevre dernekleri bir haftadır ağaçların kesildiğini belirterek durumu jandarma ve CİMER’e şikayet ettiklerini aktardı.

İzmir ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Çeşme'ye bağlı Altınkum Beşevler mevkisinde asırlık ardıç ağaçlarının beach club yapmak amacıyla kesildiği öne sürüldü. Çeşme Çevre Platformu'nun kurucularından Ahmet Güler, denize sıfır arazinin, kumluk kısmın sona erdiği bölgeden itibaren iş makineleriyle düzeltilerek doğanın tahrip edildiğini söyledi.

ÇEVRECİLER BÖLGEYE GİDİYOR

Son Kale İzmir’e konuşan Güler, çalışma için özellikle yılın en soğuk döneminin seçildiğini öne sürerek şunları kaydetti:

"Bölgede yaklaşık bir haftadır ağaç katliamı sürüyor. Eksi derece havada orada kimse olmadığı için bunu fırsat bilmişler. Çeşme Belediyesi ile görüştük. Zabıtalar bölgeye giderek tutanak tuttu. Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan izin aldıklarını söylemişler. Bakanlığın İzmir İl Müdürlüğü'ne ulaşmaya çalıştık. Bakanlığın ağaç kesme izni verme yetkisi yok. Jandarmaya ve CİMER'e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) şikayet ettik. Çevre Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nün imar dairesine bir türlü ulaşamıyoruz. Yarın çevreciler olarak saat 13.00'te bölgede inceleme yapacağız. Çeşme'de 3 senedir bu tür işgaller sürüyor. Sahili işgal edip vatandaştan giriş için 200-250 lira para alıyorlar."

Çeşme’de asırlık ağaçlar ‘beach club’ yapmak için kesildi

"YAMAÇLARI DENİZLE BİRLEŞTİRİYORLAR"

Beşevler'de evi olan yurttaşlardan Hamit Osman Olcay ise alanda 100'den fazla ardıç ağacının kesildiğini öne sürerek, "Denize sıfır noktadan greyderler girmiş. İçeriye doğru 50 metre kumluk alan vardır. Daha sonra arazi dikleşiyor. Orayı düzeltiyorlar. Oradaki küçük 2 -3 metrelik yamaçların denize erişmesinin önünü açacaklar" diye konuştu.

 

Çeşme’de asırlık ağaçlar ‘beach club’ yapmak için kesildi ile ilgili etiketler İzmir Çeşme Ağaç altınkum beach clup
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.