Cesedi yakılan Belçikalı yazarın külleri son kitabının mürekkebine karıştırıldı

Belçika'da geçtiğimiz mayıs ayında hayatını kaybeden yazar Pieter Haspeslag'ın yakılan cesedinin külleri, geçtiğimiz günlerde yayınlanan son kitabının basımında kullanılan mürekkebin içine karıştırıldı. Haspealg'ın küllerinin karıştırıldığı mürekkep, kitabın sadece ilk 25 bin adedinde kullanıldı.

Belçikalı yazar Pieter Haspeslag, geçtiğimiz mayıs ayında akciğer hastalığı nedeniyle 68 yaşında hayatını kaybetmişti. Kitaplarını "Pieter Aspe" adıyla imzalayan Haspeslag'ın "Pieter Van In" adlı bir hayali müfettişin hikayelerini anlattığı "Van In" adlı kitap serisinin yayınlanan 5. ve son kitabında kullanılan mürekkep gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kitabın ilk 25 bin adedi için kullanılan mürekkebin içine yazarın özel bir hatırası olarak yakılan cesedinin külleri karıştırıldı.

"HER ŞEY BURADA BAŞLADI VE BURADA BİTİRİYORUZ"

Haspeslag'ın eşi Tamara Hangeraf, Brugge kentinde belediye binasında düzenlenen kitabın tanıtım töreninde yaptığı açıklamada, "Haspeslag'ın birçok hikayesi burada geçti. Aynı zamanda burası evlendiğimiz yer. Bizim için burada her şey başladı ve burada bitiriyoruz" ifadelerini kullandı.

2'si çocuklar için olmak üzere 8 romanı bulunan Pieter Haspeslag, 2010 yılında Hercule Poirot Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülmüştü.

Cesedi yakılan Belçikalı yazarın külleri son kitabının mürekkebine karıştırıldı ile ilgili etiketler Ceset Yazar kül mürekkep Pieter Haspeslag
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.