Çerkesler Vatanım Sensin'e ateş püskürdü!

Çerkes, Abhaz ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu ortak bildiri yayınlayıp, tarihi çarpıttıkları gerekçesiyle Vatanım Sensin dizisini ve yayıncı kanalı Kanal D'yi protesto etti.

Geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanan bir bölümünde, tarihi gerçekleri çarpıttığı iddiasıyla gündeme gelen dizi, şimdi de Çerkes Ethem'in vatan haini gibi gösterilmesiyle tepki çekti. Çerkes Dernekleri Federasyonu, Abhaz Dernekleri Federasyonu ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu'ndan yapılan ortak yazılı açıklamada; dizide 'Dağıstanlı' karakteri ile Çerkes Ethem'in kastedildiği ileri sürüldü.

vatanim_sensin_dagistanli_ufuk_bayraktar_kimdir_kac_yasinda_nereli_1510237080_6802

'TARİH BİLMEZ BİR DİZİ'

Açıklamada; dizide reyting uğruna uydurma olayların ekrana getirildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: "Tarihle bağdaşmayan, gerçeği yansıtmayan, tamamen düzmece olayları reyting uğruna izleyiciye sunmak doğru değildir. Bu bağlamda 'Vatanım Sensin' dizisinde, İstiklal mücadelesi kahramanı Çerkes Ethem'in vatan haini gibi gösterilmesini reddediyor, sorumluları şiddetle kınıyoruz.

Kuzey Kafkas toplumu, hem Osmanlı devleti, hem de Türkiye Cumhuriyeti döneminde devletin ve ordunun her kademesinde başarıyla görev almış ve almaya devam etmektedir. Kuzey Kafkas toplumu, Osmanlı devletinden Cumhuriyet'e geçiş dönemi olan Kurtuluş mücadelesinde de etkin görev alarak Kuvay-i Milliye ruhunu oluşturmuş, mücadelenin kazanılmasında en etkili unsurlardan biri olmuştur."

Çerkesler Vatanım Sensin'e ateş püskürdü! ile ilgili etiketler protesto Vatanım Sensin çerkesler şikayet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.