Ceren Damar davasındaki sanık avukata soruşturma

Son dakika gelen habere göre, Ankara Barosu, Ceren Damar davasında sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında soruşturma başlattı.

Akademisyen Ceren Damar Şenel'in davasında karar dün verildi. Davada sanık Hasan İsmail Hikmet ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Sanık avukatı Vahit Bıçak'ın mahmekede yaptığı savunma tepki aldı. Sanık avukatı Bıçak savunmasında, "Elbette sanık suç işlemiştir, cezası olacaktır. Burada cezanın ne olması gerektiğini konuşuyoruz. Ceren Damar için, adalet için, Hasan İsmail Hikmet için buradayız." diye konuştu.

"MEŞRU MÜDAFAA" İDDİASI

Bıçak, "olayda meşru müdafaa şartlarının oluştuğunu" savunarak, "Odasına girerken insan öldürme diye hiçbir düşünce yoktur. Somut olayda meşru saldırının şartları gerçekleşmiştir. İlk haksız saldırı karşı tarafça gerçekleştirilmiştir. Annesi hakkında FETÖ'den işlem yaptıracağını, kendisini okuldan mezun ettirmeyeceğini açık açık söylemiştir. Müvekkil içine düştüğü girdaptan kaçma imkanına sahip olmamıştır. Sanığın savunması kendisine ve ailesine yöneltilen saldırıyla orantılıdır." dedi. Bu davayı takip etmemesi için bürosuna bazı profesörlerin geldiğini söyleyen Bıçak'a Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, "Bize gelen olmadı" karşılığını verdi.

Şenel'in babası Mustafa Damar'ın "kızının katili üzerinden rant sağlamaya çalıştığını" ileri süren Bıçak, savunmasının bir yerinde müdahiller için "Bu çocuğu örnek alsınlar, affetmeyi öğrensinler. Psikolojilerine de iyi gelir." dedi.

"ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMAYA ÇALIŞIN"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından Ceren Damar Şenel cinayeti davası kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Mahkemelerde savunmanın ahlaki ya da hukuki bir sınırı olmalı mıdır?" sorusunun uzun süre hukuk dünyasını meşgul ettiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Nihayet modern hukuk, savunmanın etik ve yasal sınırlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Çünkü insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir. Bugün Ceren Damar davasında vicdanların feryadını işiten yargı, kazanmak için her yolu mübah gören anlayışa itibar etmeyerek masum bir kadının hatırasını korumuş, insan onurunun kırılmasına da izin vermemiştir."

Paylaşımının sonunda Ceren Damar Şenel'e bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyen Bakan Gül, "Cenazesi başında sevgili eşinin dediği gibi; iyi bir hukukçu, iyi bir mühendis, iyi bir doktor değil önce iyi bir insan olmaya çalışın." ifadesini kullandı.

Ceren Damar davasındaki sanık avukata soruşturma ile ilgili etiketler sanık avukat ceren damar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.