Cenk Tosun'un sakatlığının perde arkası...

Beşiktaş ve A Milli Takım'ın santrforu Cenk Tosun'un Erzurum'daki bozuk zeminde dizinin çıkmasının yankıları sürüyor. Attila Gökçe, "Bu iş kazası önlenemez miydi? Elbette önlenebilirdi. Çiminden vazgeçtim, toprağın tavı olsa, sulanmış anlamında alı olsa Cenk yere indiği zaman o diz kapağı çıkmazdı. Toprak, Cenk Tosun’u yumuşak bir dokunuşla kucaklardı" diye yazdı.

Beşiktaş'ın milli golcüsü Cenk Tosun'un BB Erzurumspor deplasmanında yaşadığı diz sakatlığının yankıları sürüyor. Ev sahibi takımın, Beşiktaş'ın pas trafiğini engellemek için sahayı sulamadığı iddia ediliyor.

Milliyet yazarı Attila Gökçe, 29 yaşındaki futbolcunun belki de futbol hayatına mal olacak talihsiz sakatlığın perde arkasını yazdı. Gökçe, "Erzurum’da oynanan sadece bir maç değil. Daha da fazlası. Sert ve taş gibi zeminde sıçrayarak yere inen Cenk Tosun’un diz kapağı çıkıyor. Çiminden vazgeçtim, toprağın tavı olsa, sulanmış anlamında alı olsa Cenk yere indiği zaman o diz kapağı çıkmazdı. Ağırlık ve hız çarpımı ne olursa olsun, toprak Cenk Tosun’u yumuşak bir dokunuşla kucaklardı" dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'le konuştuklarını aktaran Gökçe, şunları paylaştı:

“Cenk Tosun bizim için çok önemli bir karakterdi. İngiltere’deki uzun süren sakatlığına rağmen çok iyi çalışıp aramıza katıldı. Pandemide pozitif test talihsizliğiyle onu oynatamadık. Erzurum’da sezonu kapatmasına yol açan sakatlığı bizi çok üzdü. Milli Takım üzerinde de bunun etkileri olacaktır. Avrupa Şampiyonası’na katılma şansı yok. Çok büyük talihsizlik. Şu kadarını söyleyeyim: Cenk Tosun’u oynatabilseydik, biz Letonya’yı da yener üç maçı 9 puanla kapatabilirdik. Şimdi oyun sistemini değiştireceğiz. Burak’la birlikte Kenan Karaman ve Enes Ünal’ı daha etkin kullanmaya, daha farklı gol yolları bulmaya çalışacağız. Ümit takımından gelecek gençleri bekleyeceğiz. Şurası kesin ki Cenk’i çok arayacağız.” 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Cenk Tosun'un sakatlığının perde arkası...

Cenk Tosun'un sakatlığının perde arkası... ile ilgili etiketler Cenk Tosun Beşiktaş Şenol Güneş A Milli Takım Attila Gökçe
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.