Cenk Tosun: Ben bile İngiltere'deyken çok ümitsizdim

Cenk Tosun: "Açık konuşacak olursak, ben bile İngiltere’den izlerken; ‘inşallah bu sezon iyi biter’ diye düşünüyordum. Çünkü ümit veren bir futbol yoktu, puanlar alamıyorduk. Ama sonra ne yapıp, ne edip bu takım birlik oldu. Hem maç kazanmaya hem ligin en iyi futbolunu oynamaya başladı. Bu da şampiyonluğu getirdi."

Beşiktaş'ta 3. şampiyonluğunu yaşayan Cenk Tosun"Talihsiz bir sakatlık geçirdim, onu kenara bırakırsak çok güzel bir 6 ay, 6 ay bile değil, 4 ay geçirdim burada arkadaşlarımla. Çok özlemiştim burayı. Beşiktaş’la anlaştıktan sonra bir tweet atmıştım, 'Yeniden tarih yazmaya hazır mıyız?' diye. Bugün itibariyle söyleyebilirim, yazdık çünkü. Bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Çok uzun bir süreç; pandemi, taraftar olmaması, 42 maçlık bir periyot. Çok uzun süren bir maraton. Her 3 güne maç gerçekten kolay bir şey değildi. Herkes fedakarca her şeyini verdi ve şampiyon olduk" dedi.

EURO 2020'yi kaçıran milli santrforun İHA'ya verdiği şampiyonluk röportajında satırbaşları şöyle:

"Bizim ilk sezonumuz olduğu için alışma dönemindeyiz. İngiltere’de kaç senedir 20 takımla oynanıyor. Daha ilk sezonumuz olduğu için sadece biz değil, çoğu takım sakatlık verdi. Ama ona rağmen iyi performans gösterdiğimizi düşünüyorum."

"Benim geldiğim dönemde artık toparlamış haldeydik. İmza attığım gün birinci sıradaydık. Çok iyi hatırlıyorum o günü. Başlarda hiç kimse bize inanmıyordu. Açık konuşacak olursak, ben bile İngiltere’den izlerken; ‘inşallah bu sezon iyi biter’ diye düşünüyordum. Çünkü ümit veren bir futbol yoktu, puanlar alamıyorduk. Ama sonra ne yapıp, ne edip bu takım birlik oldu. Hem maç kazanmaya hem ligin en iyi futbolunu oynamaya başladı. Bu da şampiyonluğu getirdi."

Cenk Tosun: Ben bile İngiltere'deyken çok ümitsizdim

EN İYİ ÇALIŞTIĞIM FUTBOLCU GRUBU DİYEBİLİRİM

"Ailelerle pek bir arada olamadık pandemiden dolayı. Noah’ı pek göremedik. Ama tesis içinde yine aynı aile ortamı vardı. En iyi çalıştığım futbolcu grubu diyebilirim. Hiç kimsede gram kıskançlık yok, çekememezlik yok. Herkes herkesle her şeyi paylaşabiliyor. Ben bazen Fransız grubuyla yemek yiyordum, öbür gün Kanadalılar ile yiyordum, öbür gün Brezilyalılarla yiyordum. Öyle gruplaşma falan olmadı bizim takımda. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyordu. Zaten sahada oynadığın futbol seni bir yere kadar götürür ama bu saha dışındaki aile ortamı seni gerçekten şampiyonluğa taşıyan küçük nokta oluyor."

"Sosyal yaşam hayatı olarak burası daha çok işimize geliyor. Benim tanıdığım, arkadaşım, akrabam burada var. Ailem daha rahat ediyor. İstanbul tanıdığımız, büyüdüğümüz bir yer. Ama benim 1 sene daha kontratım var orada. 2022’de bitecek kontratım var. Benim iyileşmem büyük ihtimal aralık ayını bulur. Tabii gün belirlemek istemiyorum. Yüzde yüz hazır olduğumda maçlara başlayacağım. Ama doktorlarımız 6-9 ay arası bir süre dediler. Ben ona nazaran kasım-aralık dedim. İyileştikten sonra 6 ayım kalıyor Everton’da. Ondan sonrayı o zaman düşünürüz. Çok kafa yormak istemiyorum şu an ona. Sadece sağlıklı bir şekilde yüzde yüz geri dönmek istiyorum."

"Dorukhan’a gelecek olursak, biraz farklı sakatlıklar yaşadık. O da çok fedakarlık yaptı. Kimse bilmiyor, ağrılarla oynuyor çocuk, ağrı kesicilerle oynuyor. Yine de bu takımı şampiyon etmek için elinden geleni yaptı. Bunları tabii dışarıda çok bilen yok. Biz aile içinde bildiğimiz için bunu söylemek istedim.

Dorukhan zaten uzun zamandır milli takıma geliyor. Oraya ayak uydurmuş biri. Güzel bir şampiyona geçireceğini düşünüyorum. Rıdvan kardeşim de bu sezon gerçekten iyi bir performans gösterdi. Tamamen hak ettiğini düşünüyorum milli takımda olmayı. Önü çok açık, genç ve öğreneceği şeyler var. Milli takım onun için bulunmaz bir fırsat diye düşünüyorum. Çok büyük bir turnuva, onun tecrübesine tecrübe katacaktır. Yolu açık olsun, inşallah forma şansı bulur da hem Beşiktaş’ı hem Türkiye’yi gururlandırır."

SERGEN HOCANIN GOLLERİYLE BÜYÜDÜM

'Cenk Tosun, Sergen Yalçın’la birlikte oynasaydı sezonda kaç gol atardı' sorusuna başarılı oyuncu, şu yanıtı verdi:

"Onu bilemem ama 30’un altına düşmezdi herhalde. Ben Sergen hocanın hem golleri hem asistleriyle büyüdüm. Hayranlıkla izlediğimiz kişiydi. Çok tempolu olmamasına rağmen yürüyerek adam geçiyordu, o kadar gol atıyordu. Ayaklarına çok hakimdi, çok iyi frikik atıyordu. Geçekten hoca takdir edilecek bir futbolcuydu. Hocalığı da keza öyle. Hem futbolcu hem hoca olarak şampiyonluk geçiren nadir insanlardan biri." 

Cenk Tosun: Ben bile İngiltere'deyken çok ümitsizdim ile ilgili etiketler Cenk Tosun Beşiktaş Sergen Yalçın Dorukhan Toköz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.