Cenk Özkacar: "İdolüm Raphael Varane"

Geçen yaz Altay'dan Olimpik Lyon'a transfer olan ve bu yıl Belçika ekibi Oud-Heverlee Leuven'e kiralanan 20 yaşındaki stoper Cenk Özkacar, kariyer ve gelecek hedefleriyle ilgili  açıklamalarda bulundu. Özkacar, "Bu sene için en büyük hedefim burada iyi bir sezon geçirip, ardından Lyon'a en güçlü şekilde dönmek" dedi.

Altay altyapısından yetişen ve 2020 yazında 1.5 milyon euro bonservisle Ligue ekibi Olimpik Lyon'a transfer olan Cenk Özkacar, transfer sürecini ve kariyer hedeflerini anlattı.

20 yaşındaki stoper, "Transfer görüşmeleri; 2 sene önce, Covid-19'un başladığı ve liglerin ara verildiği dönemde başladı. O zamanlar gazetelerde adıma transfer haberleri çıkıyordu. İlgilenen kulüpler ve gelen teklifler oldu. Bu tekliflerin çoğu Süper Lig ekiplerinden gelmişti. Fakat biz daha sezon bitmeden çok erken olacağını düşündük çünkü o zaman Altay ile Play-off hedeflerimiz vardı. Play-off hedefinde kötü etkilenmemek ve takıma tamamen destek olmak içim sezon sonuna kadar transfer konusunu rafa kaldırdık."

"Sezon sonunda ise Süper Lig'den kulüplerle görüşme sağladık. Lyon'un beni takip ettiği ve transfer ilgisinin olduğu, transfer olma ihtimalimin bulunduğu bir dönem içerisindeydik. Bu dönem, Avrupa'ya transfer ihtimalim düşük dahi olsa beklenilmesi gerektiğini ailemle konuşuyorduk. Bizim en büyük hedefimiz Avrupa'da futbol oynamaktı. Transfer döneminde bunun ümidi ve hayaliyle yaşadık. Hatta tatilden sonrasına ertelemiştim transfer dönemini. Lyon ile olan transfer görüşmemi tatildeyken yapmıştım. Öyle bir zamana denk gelmişti. O zaman çok bekledik ve Lyon'un transfer teklifiyle beraber Türkiye'deki transfer opsiyonlarını tamamen kapattık. 2 sene önce Lyon'dan gelen tekliften sonra, kariyerimi yol çizmek istediğim ve en büyük hayalim olan Avrupa'da futbol oynamayı gerçekleştirmiş oldum" ifadelerini kullandı.

Cenk Özkacar: "İdolüm Raphael Varane"

"EN CİDDİ TEKLİF TRABZONSPOR'DAN GELMİŞTİ"

Bu yaz ise Belçika'nın Oud-Heverlee Leuven takımına kiralanan ve Jupiler League'de 8 maça çıkıp 1 de gol atan genç futbolcu şunları söyledi:

"2 sene öncesinde Trabzonspor ile görüşmüştük. Ailem, babam ve menajerimle beraber bir görüşme gerçekleştirmiştik. O zamanki durum şartlarına göre anlaşma sağlanmamıştı. Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın da ilgisi vardı. Sözleşme üzerine görüşmek için tek adım Trabzonspor'dan geldi. Dediğim gibi her zaman Avrupa'dan gelecek bir teklifi bekliyorduk. En ciddi şekilde Trabzonspor'du o zaman söyleyebileceğim. Ahmet Ağaoğlu ile menajerim görüşmüştü fakat bu süreçten sonra Avrupa işi gerçekleşince, Türkiye'deki tüm opsiyonları ortadan kaldırdık."

"PROJE TAKIMINA GELDİM, ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM"

"Lyon'da; hemen geldin, oyna gibi mükemmel bir performans görmek isteyen bir sistemin içerisine girmedim. Beş yıllık kontratımın neden beş yıl olduğunun bana açıklamasını yaptılar. Hedef olarak, 3. ya da 4. senemde ciddi bir performans bekleyebilecek duruma geleceğimi söylediler. İlk sene için kupada Monaco'ya karşı sadece 10 dakikalık süre aldım. Herkes açısından ya da spor medyası tarafından kaybedilen bir yılmış gibi gözüktü, belki de öyle. Hiçbir zaman buna inanmadım. Çünkü orada geçirdiğim 1-2 yılda kendimi geliştirmek adına saha içerisinde ve dışarısında çok çalışmalar yaptım. Orada dünyanın en iyi stoperleri arasına girebilecek Marcelo ve Denayer ile; santrfor ve kanat bölgesinde oynayan Depay, Kadewere, Ekambi gibi isimlerle bir yıl boyunca antrenman yapabilmek kendimi geliştirmemi sağladı. Onlara karşı antrenmanda savunma tekniklerini geliştirmek, pozisyon bilgisi ve pozisyon alma yeteneğimi en üst seviyeye taşımak için elimden gelen her şeyi yaptım."

"İDOLÜM RAPHAEL VARANE"

Manchester United forması giyen Fransız stoper Raphael Varane'yi idolü olarak gördüğünü söyleyen Özkacar, "Küçüklüğümden beri örnek aldığım bir isim. Raphael Varane'yi kendime örnek alıyorum. Çünkü o da benim gibi 1.90 boylarına yakın ve boyunun uzunluğuna rağmen atletik yapısı iyi bir defans oyuncusu. Sertliğini de bu atletik yapısına ekleyen bir isim. Takım arkadaşlarımın da benzettiği isim gibi olmanın hayalini kuruyorum. Onun sakinliğini çok beğeniyorum. Zamanla ona daha çok benzeyeceğimi ve onun gibi oynayabileceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cenk Özkacar: "İdolüm Raphael Varane" ile ilgili etiketler Altay Lyon Ligue 1 Cenk Özkaçar Raphael Varane

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.