Cengiz Han Nasıl Öldü? Bozkır Arslan Celaleddin Cengiz Han nasıl ve neden öldü?

Cengiz Han Nasıl Öldü merak ediliyor. ATV'nin yeni dizisi Bozkır Arslan Celaleddin ile birlikte gündeme gelen Cengiz Han Nasıl öldü sorusunun yanıtı haberimizde. Geçtiğimiz hafta ilk bölümüyle ekrana gelen ve tam not alan Bozkır Arslan Celaleddin dizisi ile birlikte dizide yer alan Cengiz Han'ın nasıl ve neden öldüğü de araştırma konusu oldu.

Cengiz Han nasıl öldü, Cengiz Han neden öldü soruları ATV'nin yeni dizisi Bozkır Arslanı Celaleddin ile birlikte gündeme geldi. Dizinin karakterleri arasında yer alan ve ikinci bölüm ile birlikte izleyenlerin merak konusu olan Cengiz Han tarihte nasıl öldü?

Cengiz Han'ın nasıl ve neden öldüğü bilinmemektedir. 60 yaşında ve 1227 yılında ölen Cengiz Han rivayete göre bacağına saplanan bir ok ile attan düşme sonucu ölmüştür. Geçtğimiz hafta yayın hayatına başlayan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi ile ismi gündeme gelen büyük imparator Cengiz Han'ın nasıl ve hangi sebeptten ötürü öldüğü konusu merak ediliyor.

CENGİZ HAN KİMDİR?

Bilim insanları ünlü Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın ölüm nedenini sonunda bulduklarını düşünüyor. Yeni çalışmaya göre Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu, hıyarcıklı vebadan ölmüş olabilir.

1162'de "altın soy" diye nitelenen Börçigin boyunda dünyaya gelen Cengiz Han, 1206'da Moğol İmparatorluğu'nu kurdu. 1227'de öldüğü sırada imparatorluk, Roma İmparatorluğu'ndan 2,5 kat büyüktü. Genetik mirası da o kadar büyüdü ki 2003'ye yayımlanan bir araştırma, dünya genelindeki yaklaşık 200 erkekten 1'inin Cengiz Han'ın doğrudan torunu olabileceğini öne sürdü.

FARKLI TEORİLER VAR

Independent Türkçe’de Çağla Üren çevirisiyle yayımlanan habere göre, Cengiz Han'ın ölümü, gizemini korudu. Araştırmacılara göre hükümdar, Moğolların 20 yıldan uzun süre mücadele ettiği Batı Şia'yla savaşının önemli bir noktasında öldüğü için, o dönemde Cengiz Han'ın ailesine ve takipçilerine ölümü sır gibi saklamaları talimatı verildi.

Böylece Cengiz Han'ı onurlandırmak isteyen yakınları veya anısını lekelemek isteyen düşmanları, ölümüne dair bir dizi efsane anlatmaya başladı. Bunlar arasınca hançerlenme, attan düşme, okla yaralanma veya kan kaybı gibi bir dizi iddia yer alıyor.

Cengiz Han Nasıl Öldü? Bozkır Arslan Celaleddin Cengiz Han nasıl ve neden öldü? ile ilgili etiketler VEDAŞ cengiz han nasıl öldü cengiz han neden öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.