Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim?

SuperHaber internet sitesinin kurucusu Cengiz Er kimdir? 1984 yılında girdiği Gazi Üniversitesi'nde gazeteci olma yolunda ilk adımı atan Cengiz Er, gönül verdiği bu mesleğe TRT'de başladı. Daha sonra çeşitli kurumlarda görev yapan Er, son olarak SuperHaber sitesini kurdu. İşte Cengiz Er hakkında merak edilen detaylar...

Rize'nin Mişona köyünde 1966 yılında doğan gazeteci Cengiz Er, ilk, orta ve liseyi Rize'de okudu.

1984 yılında Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'na giren Cengiz Er, Ankara'da üniversiteyi bitirdikten sonra stajyer olarak TRT'de gazetecilik mesleğine başladı.

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim?

KANAL 7'DE 9 YIL

Dokuz sene boyunca, Kanal 7'de çalışan Cengiz Er; editörlükten, haber müdürlüğüne kadar birçok görevde yer aldı.

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim? - Resim : 2

Cengiz Er mesleki deneyimini ve Kanal 7 günlerini bir röportajında şöyle anlatmıştı;

"1994'te Kanal 7'ye girdim. Nabi Avcı (şu anda Kültür ve Turizm Bakanı) başbakanın eski danışmanıydı. Onunla Ankara'dan tanışıyordum. Kanal 7'nin kurucularından ve işk Genel Yayın Yönetmeniydi. 1994 Temmuzu'nda, Reşitpaşa Emirgan'da bir villadan yayına başladık. Kanal 7'de muhabir olarak başladım Televizyon muhabirliğine. Siyaset ve Polis-adliye muhabiri olarak çalıştım.

Bir İstanbul kanalıydı ilk başta. Her şeye koşturuyorduk. Üç-dört sene sonra, elimiz kalem tutuyor diye sahadan beni masaya çektiler. İstihbarat şefliği, editörlük derken, haber müdürlüğüne terfi ettim. Yöneticiliğe çok erken geçtim. İçimde uktedir. Keşke arazide biraz daha kalsaydım. Gazi olayları, Ümraniye olayları, Civangate skandalı. Tayyip Bey'in İBB Başkanlığı dönemi, cezaevi günleri, 28 Şubat fırtınası... Tayyip Bey'in cezaevine girdiği günlerde, ben Kanal 7'de haber müdürüydüm."

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim? - Resim : 3

KANAL 7'DEN STAR TV'YE

Cengiz Er Kanal 7 macerasının ardından 2 yıl kadar Star TV'de haber koordinatörlüğü yaptı. Daha sonra Kanal 24'ün kurucu genel koordinatörlüğü görevini üstlendi. Genel yayın yönetmeni ve Star medya grubu İcra Kurulu üyesi oldu.

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim? - Resim : 4

Gazeteci Cengiz Er, 2011 yılından itibaren de Turkuvaz Medya Grubu'nun haber kanalı, aHaber'in kurucu genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2013 yılının sonlarına doğru da aHaber'den ayrıldı.

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim? - Resim : 5

SUPERHABER 5. YILINI DOLDURDU

Cengiz Er, aHaber'den ayrılmasının ardından internet projesi SuperHaber'i oluşturdu.

Bu proje aslında bir haber kanalı projesi olarak oluşturulmuştu ancak dijital bir mecraya dönüştü.

SuperHaber, yayın hayatının 7 yılını geride bıraktı. Emin adımlarla, "Sadece haber ve etkili yorum" parolasıyla yoluna devam ediyor.

CENGİZ ER'İN TWITTER HESABI İÇİN TIKLAYINIZ

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim? - Resim : 6

Cengiz Er kimdir? SuperHaber internet haber sitesi kurucusu kim? ile ilgili etiketler Cengiz Er SuperHaber Rize Erdoğan Haber cengiz er kimdir süperhaber kimin ahaber kuzeni
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.