Cengiz Çandar Putin'i Hitler'e benzetmek için geri döndü!

Batılıların fonladığı T24'e uzun bir aradan sonra yazı yazan Cengiz Çandar, harita paylaşıp "Rusya Kars ile Ardahan'ı da işgal edecek" paniği yaratmaya çalışıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretleri ve FETÖ'cü 17-25 Aralık yargı darbesine verdiği destekle hatırlanan gazeteci Cengiz Çandar başını gömdüğü kumdan çıkardı!

Birkaç yıl önce, Radikal gazetesinde köşe yazıları kaleme aldığı dönemde sürpriz bir çıkışla mesleği bıraktığını ilan eden Çandar aktif gazetecilik hayatına nokta koymuştu.

Çandar Radikal'deki son yazısını da “Umarım doğru gözlemlerim ve yorumlarım, hatalarıma galebe çalmıştır ve okurlarım nezdinde mahçup duruma düşmemişimdir. Zaten, ‘Baki kalan kubbede, hoş seda’ imiş. Hoşçakalın!” sözleri ile bitirmişti.

Cengiz Çandar ara sıra zihin ikizleri tarafından kurulan ve AB fonları ile yayın hayatına devam eden T24'te kısa makaleler kaleme alsa da güncel siyasi tartışmalara dahil olmamayı yeğlemişti.

İşte o Cengiz Çandar "gazeteciliğe" Ukrayna savaşı sonrasında geri döndü! T24'te "Soğuk Savaş'tan sonra, III. Dünya Savaşı'ndan önce " başlığını taşıyan iki uzun köşe yazısı kaleme alan Çandar çatışmalara ilişkin Amerikan tezlerinin hararetle savunuculuğunu yaptı.

Batı tezlerinin sözcüsü Henry Kissinger'ın övülerek yüceltildiği, Rusya'nın argümanlarını destekleyen düşünür Noam Chomsky'nin ise yerildiği makalede Çandar Putin'i Hitler'e benzetmeyi de ihmal etmedi.

Cengiz Çandar Putin hakkında, "Putin, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları arasında beliren Hitler’in, Soğuk Savaş sonrası ile Üçüncü Dünya Savaşı arasındaki reenkarnasyonudur." diye yazdı.

Cengiz Çandar Putin'i Hitler'e benzetmek için geri döndü!

Türkiye kamuoyunu Rusya karşıtı bir tutumda birleştirmek için panik havası yaratmaya çalışan Çandar, bir harita paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

"Putin daha da palazlandığı ve Ukrayna’daki saldırganlığına geçit verildiği takdirde, NATO üyesi olan eski Baltık ülkeleri ve Polonya’yı isteyebilir. Yayılmacı ve saldırgan Rus diktatörün, giderek, Boğazlar üzerinde -tıpkı İkinci Dünya Savaşı sonrasında Stalin’in yaptığı gibi- hak iddia etmeyeceğine ve yine tıpkı Stalin gibi Kars ile Ardahan topraklarını talep etmeyeceğine garanti verebilir misiniz? Nereden baksanız, o topraklar 1878 ile 1918 arasında Rus İmparatorluğu’na dahildi.
Dolayısıyla, bugün gelinen noktada şu üç hususu akıldan çıkartmamak isabetli olacaktır:

Putin, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları arasında beliren Hitler’in, Soğuk Savaş sonrası ile Üçüncü Dünya Savaşı arasındaki reenkarnasyonudur.
Putin Rusya’sı emperyal amaçlar güden, saldırgan ve yayılmacı bir devlet haline gelmiştir ve Türkiye de potansiyel hedefleri arasında mütalaa edilmelidir.

Türkiye, bir NATO üyesi ve AB aday üyesidir."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Cengiz Çandar Putin'i Hitler'e benzetmek için geri döndü! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Putin hitler cengiz çandar köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.