Cemre ne zaman düşüyor? 2021 cemre tarihleri?

Cemre ne zaman düşüyor merak edildi. Baharın gelişinin simgesi olarak bilinen birinci cemre ne zaman düşeceğini araştırdık. 2021 yılı cemre tarihleri ve cemre hakkında detaylı bilgi haberimizde.

Birinci cemre baharın gelişini müjdelediği için heyecanla bekleniyor. Birinci cemre ne zaman düşecek soruları merak edildi. İlkbahar başlamadan düştüğü bilinen cemre 7 gün arayla düşmektedir. Önce havaya ardından sırası ile suya ve toprağa düşmektedir.

Birinci cemre ne zaman düşecek? 2021 cemre tarihleri?

İnsanların inanışına göre birinci cemre kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başladığıdır. Birinci cemrenin ardından cemrelerin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılmaktadır. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya 19-20 Şubat günü düşmesi beklenmektedir. İkinci cemre suya 26-27 Şubat ve üçüncü cemre de 5-6 Mart’ta toprağa düşecektir.

Birinci cemre ne zaman düşecek? 2021 cemre tarihleri?

Cemre düşmesi ne demek?

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

"Cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

Birinci cemre ne zaman düşecek 2021 İşte baharın habercisi cemrenin düşeceği tarihler

İstanbul'da son 60 yıllık dönem için yapılan bir araştırma , Cemre’lerin kıştan bahara geçilirken ortalama sıcaklık eğrilerinin yükselmeye başladığı dönemin başlangıcını belirledikleri ve bu dönemde mevsim normallerinin üzerindeki az ya da çok bir sıcaklık artışıyla çakıştıklarını ortaya koymuştur.

Cemreler arasındaki günlerdeyse, sıcaklıklarda az da olsa bir düşüş olduğu saptanmış. Aynı araştırmaya göre her üç Cemre dikkate alındığında, bir iki günlük farklarla bu tarihlerde %42 olasılıkla, iki Cemre dikkate alındığındaysa %74 olasılıkla belirgin bir ısınma gerçekleşmiş.

Cemre ne zaman düşüyor? 2021 cemre tarihleri? ile ilgili etiketler birinci cemre ne zaman düşecek cemre ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.