Cemil Kılıç: Oruç asgari ücretlilere farz değil

CHP'nin desteklediği televizyon kanallarında sık sık boy gösteren ilahiyatçı Cemil Kılıç, oruç tutmanın sadece zenginlere farz olduğunu söyledi. Asgari ücretlilerin ve yoksulların isterse oruç tutabileceğini ifade eden Kılıç, büyük tepki çekti.

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak orucun zenginlere ve iki, üç, beş maaş alanlara farz olduğunu öne sürdü. Asgari ücretlilerin ve yoksulların isterlerse oruç tutabileceğini ifade eden Kılıç, orucun onlara farz olmadığını söyledi.

Ayrıntılı açıklamayı 'İslam Bu' isimli kitabında ve 'Cami ve Siyaset' kitabında yaptığını ifade eden Kılıç, eleştirilerin hedefi oldu.

"BUNA EN ÇOK YOKSULLAR KIZIYOR"

Gelen tepkiler üzerine yazdıklarından ancak 'İslam düşmanlarının' rahatsız olacağını iddia eden Kılıç, Allah rızası için yazdığını belirterek tepkilere yanıt verdi.

Cemil Kılıç: Oruç asgari ücretlilere farz değil

Kılıç, daha sonra bir paylaşım daha yaparak "Yoksullara oruç farz değil ama isterlerse tutarlar ve sevabını alırlar ama zenginlere kesin farz diyorum. Buna en çok yoksullar kızıyor. Eee tabii öbür dünyada cennet hayali kurduruyorlar garibime, başka nasıl sömürüye razı olabilir ki! Cennet hayalimizi yıkma diyorlar." paylaşımında bulundu.

Cemil Kılıç: Oruç asgari ücretlilere farz değil ile ilgili etiketler Twitter oruç Ramazan İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.