Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı'na "50+1 sakıncalı" dedi mi?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Sözcü Gazetesi'ne, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin olarak, "50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak" açıklaması yaptı. Çiçek'in bu açıklamaları sonrasında, görev aldığı kurulun başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu görüşlerini paylaşıp paylaşmadığı merak konusu oldu...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil ÇiçekCumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartına ilişkin olarak, "Anayasa toplantısında 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak." değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Çiçek şunları söyledi:

"Anayasa toplantısında 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık.  50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak.

İttihat Terakki dönemine bakın. Halil Paşa'nın hatıratlarında var: (Hepimiz Abdülhamit'in tahtan indirilmesi konusunda mutabıktık. Tahtan indi. Hükümet olduk ama devleti nasıl yöneteceğimizi bilmiyorduk. Sıkıntılar yaşadık.) Özal gitsin dediler gitti. Ne oldu? Erdoğan gitsin ne olacak? Bunu söyledim diye de ‘yağcılık yapıyor' diyenler olacak. Kimseye yağcılık yapmam! Millete ve devlete borcum var. Tartışma adabı yok. Belden aşağı vurmalar, troller vs. Bunları konuşacaktın, neden siyasetten ayrıldın diyenler olacak. Başka bir şey söylemeye çalışıyorum.

Bu sistem (yüzde 50+1) doğru olmamıştır, bugün de gelecekte de sıkıntı çıkarır.  Şahıslardan ayrı söylüyorum. Hiç gerek yoktu. Daha farklı bir sistem olabilirdi. Vakit de geçti ama kimsenin kimseyle görüştüğü de yok.

 50+1 bu memlekette üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlara karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. İki tarafa da çağrı yapıyorum: Bu sistemin neresi doğru, neresi yanlış? İş tutmayla, sistemden yaşanan sıkıntıları ayırt ettiğimizde gri alan oluşur. O zaman da grup toplantıları rahatlar. Çünkü her salı günü karşılıklı sınır ötesinden top atışları yapılıyor. Kuru kuruya sistem tartışması olmamalı.”

Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı'na "50+1 sakıncalı" dedi mi? ile ilgili etiketler Cemil Çiçek Sözcü Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.