Cemil Bayık kimdir? Yakalandı mı?

Kandil'e operasyonlar gerçekleştirilirken ortaya atılan iddia gündemde konuşulan konuların başında yerini aldı. Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileri terörist Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı iddia ediliyor. Peki yakalandığı iddia edilen Cemil Bayık kimdir? Yakalandı mı? İşte detaylar...

Cemil Bayık kimdir? Murat Karayılan ve Cemil Bayık yakalandı mı? Mehmetçik Kandil'e giderken ortaya atılan iddia herkes tarafından merak ediliyor. İddialara göre, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileri terörist Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı belirtiliyor. İddia araştırılan konular arasında. Peki Cemil Bayık kimdir? Yakalandı mı? İşte detaylar...

 Cemil Bayık kimdir? Yakalandı mı?

Cemil Bayık kimdir?

1955 yılında dünyaya gelen Cemil Bayık aslen Elazığlıdır. İlk ve orta öğretimini Elazığ'da tamamlayan Cemil Bayık, Murat Karayılan'ın ardından PKK'nın başına gelmiştir.

Ankara Dil Tarih Coğrafya FaküItesi’ne bölümünü kazanan fakat okumayan Bayık PKK Terör Örgütünün 18 kurucusundan biridir. 12 EyIüI 1980 sonrasında yurt dışına kaçmıştır.

Örgütün Suriye, Lübnan ve Kuzey Irak’taki kampları iIe Avrupa büro sorumluluğunu yapmaktadır. Cemil Bayık genellikle PKK'nın iki numaralı ismi olarak anılmaktadır.

10 Temmuz 2013 tarihinde Murat Karayılan'ın yerine geçerek hain PKK örgütüne liderlik etmektedir.

CEMİL BAYIK YAKALANDI MI?

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Cemil Bayık’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT’in bir süredir bölgede yürüttüğü operasyonlar kapsamında yakalandığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanlıurfa mitinginde kullandığı, 'Toplantı halindeki lider takımını hallettik' ifadesiyle de bu yönde bir gelişmeyi ima etmiş olabileceği öne sürülüyor.

Yeni Akit’ten Osman Yiğit'in haberine göre, örgütün lider kadrosu İran’la da koordine halinde yürütülen çalışmalar kapsamında bir süredir kıskaç altında tutuluyordu. Her an ele geçirilmeleri beklenen teröristlerin gerçekleştirilen hava operasyonlarının ardından, sahadaki timlerin başarılı bir operasyona imza atarak Cemil Bayık ve yanındaki bazı örgüt mensuplarını yakaladığı iddia edildi.

ABDULLAH ÖCALAN'DAN SONRA EN ÖNEMLİ DARBE

Haberde 2013 yılından itibaren örgütün 1 numarası olarak faaliyet gösteren Bayık’ın sağlık durumu ve operasyonun detaylarına ilişkin ayrıntılara ulaşılamadığı, resmi açıklamanın önümüzdeki gün veya saatlerde yapılması beklendiği ifade edildi.


Süleyman Özışık'tan flaş paylaşım

Süleyman Özışık'ın paylaşımına göre; ''Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı iddia ediliyor.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konudaki soruya 'Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yapacak.'diye cevap verdi.''

Cemil Bayık kimdir? Yakalandı mı? - Resim : 2

 

Cemil Bayık kimdir? Yakalandı mı? ile ilgili etiketler Murat Karayılan PKK cemil bayık cemil bayık kimdir yakalandı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.