Cemil Barlas kimdir?

Twitter'da trend listesine giren Cemil Barlas'ın yaşamı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Herkes Barlas'ın kim olduğunu merak ediyor. Peki Cemil Barlas kimdir? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermiş olan Cemil Barlas Twitter'da trend lsitesine girdi. Listeye girmesinden sonra vatandaşlar Barlas kim olduğunu araştırmaya başladılar. Peki Cemil Barlas kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Cemil Barlas kimdir?


CEMİL BARLAS KİMDİR?

Cemil Barlas, aslen Gaziantep'lidir. Canan Barlas ve Mehmet Barlas çiftinin oğlu olan Cemil Barlas, HaberX'in sahibidir. Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen gazeteci, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Gazeteci kökenli bir aileden gelen Cemil Barlas'ın babası Mehmet Barlas, Türkiye'de yayımlanan ulusal gazetelerin birçoğunda çalışmıştır. Bayrağını oğluna devreden Mehmet Barlas, Son Havadis, Cumhuriyet, ResmîGazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

 


MEHMET BARLAS KİMDİR?

Türk gazeteci, köşe yazarı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun olmuştur. Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yaptı. Gazetecilik ile öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başladı. 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden kovuldu. Daha sonra İsmail Cem'in genel müdürlüğü döneminde TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Türkiye'de yayımlanan ulusal gazetelerin birçoğunda çalıştı. Son Havadis, Cumhuriyet, Resmî Gazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Mehmet Barlas, hâlen Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Çeşitli dönemlerde Star1, ATV, Show TV ve TGRT’de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. İlerleyen dönemlerde aldığı bakanlık teklifini reddetti. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yapmış olup, şu anda NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile beraber Makam Farkı adlı programı düzenlemektedir.

Okan Üniversitesi mütevelli heyeti üyesidir.

 

Cemil Barlas kimdir? ile ilgili etiketler Cemil Barlas kimdir kaçyaşında ne iş yapıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.