Cemal Süreya soyadındaki Y harfini nasıl kaybetti?

Cemal Süreya’nın soyadındaki Y harfinin yok oluş hikayesi her zaman merak edilmektedir. Bu konuda değişik iddialar gündeme gelse de cemal süreya soyadındaki y harfini nasıl kaybetti sorusu hala gündemdedir.

Yılan hikayesi gibi olan Cemal Süreya’nın soyadındaki Y harfi bilmecesi değişik hikayeleri gündeme taşımıştır.

Üniversite son sınıfta Sezai Karakoç ile arkadaş olan Cemal Süreya’dan ikisi de Muazzez Akkaya adlı kadına âşık olurlar ve kadına olan aşklarını birbirlerine anlatırlar. Yazdıkları şiirleri daima birbirlerine okurlar. Aralarında kadını elde etme üzerine bir iddia geçer.

Kadını elde edemeyen fiziksel ve bedensel olmasa da ömür boyu taşıyacağı bir şeyle cezalandırılacaktır. İddiayı Cemal Süreyya kazanırsa Sezai Karakoç’un ismi Sezai Karkoç olarak değişecek, Sezai Karakoç kazanırsa Cemal Süreyya’nın isminden bir "y" harfi çıkacak ve Cemal Süreya olacaktır.

İddiayı Sezai Karakoç kazanır ve Cemal Süreyya’nın isminden bir "y" harfi atılır. İddia üzerine birlikte olduğunu öğrenen Muazzez Akkaya başka sorunların da etkisiyle Geyve’ye geri döner ve bu duruma çok üzülen Sezai Karakoç da Monna Rosa adlı şiirini yazar.

Peki Hikayenin Doğrusu Ne?

Cemal Süreya’nın ismindeki Y harfinin atılmasını çoğu kaynak Muazzez Akkaya’ya olan aşkları üzerine bir iddianın sonucunda olduğunu belirtse de gerçek olan bu hikâyenin aslında doğru olmadığıdır. Hikâyenin doğrusu ise Cemal Süreya o dönemde hafızasına çok güvenmektedir ve telefon numaralarını asla kaydetmez.

İsmindeki Y harfini arkadaşlarıyla telefon numarası üzerine girdiği iddiada kaybeder. Telefonun sahibi ise Üvercinka (Güvercin kanadından kısaltma yapılmıştır) adlı kişinin telefonudur.

Cemal Süreya soyadındaki Y harfini nasıl kaybetti? ile ilgili etiketler cemal süreya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.