Cemal Kaşıkçı'nın çocukları katilleri affetti!

İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunda Ekim 2018'de vahşice öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocukları babalarının katillerini affettiklerini duyurdu.

Salah Kaşıkçı, sosyal medya hesabından Cemal Kaşıkçı'nın çocukları olarak babalarının katillerini affettiklerini belirten bir yazılı açıklama yaptı.

Cemal Kaşıkçı'nın çocukları katilleri affetti!

Cemal Kaşıkçı, 2018 yılında İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu binasında korkunç bir cinayete kurban gitmmişti.

Muhalif yazıları nedeniyle hedef tahtasına oturtulan Kaşıkçı'nın cansız bedeni dahi bulunamamıştı.

Türkiye ile büyük bir krize neden olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği cinayetin ardından Suudi Arabistan'da açılan davada cinayete karışan 5 kişi idam, 3 kişi ise 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cemal Kaşıkçı'nın çocukları katilleri affetti! - Resim : 2

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?
Cemal Kaşıkçı, 1958 yılında Medine'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, 1982'de Indiana State Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon da dahil olmak üzere çeşitli günlük ve haftalık Arap gazeteleri için bir muhabirlik yaptı. Al Madina'nın editörlüğünü ve genel yayın yönetmenliğini yapan Cemal Kaşıkçı, Afganistan, Cezayir, Kuveyt, Sudan ve Orta Doğu gibi ülkelerde yabancı medya kuruluşlarının muhabirliklerini yaptı.

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın önde gelen İngiliz gazetesi Arab News'de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştı.

Gazeteci Kaşıkçı, Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. Yazı işleri müdürü olarak görev süresi 52 gün sürdü. Gazetede bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından Suudi Arabistan hükümeti tarafından kovuldu.

Bu olaydan sonra gönüllü olarak Londra'ya sürgüne gitti. İngiltere'de Al Faisal'ın ekibine danışman olarak katıldı. Daha sonra, Prens Turki Al Faysal El Saud'a medya danışmanı olarak hizmet verdi.

Nisan 2007'de Cemal Kaşıkçı, ikinci kez Al Watan'da yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başladı. Kaşıkçı, 17 Mayıs 2010'da yeniden istifa etmek zorunda kaldı.

İkinci istifasından sonra Cemal Kaşıkçı, Al Arab News Channel, MBC, BBC, El Cezire ve Dubai TV dahil olmak üzere, Suudi ve uluslararası kanallar için siyasi yorumcu olarak görev yaptı.

Cemal Kaşıkçı'nın çocukları katilleri affetti! ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı cinayet Suudi Arabistan katil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.