Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu?

Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? Suudi Arabistan konsolosluğunda Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğu iddia edildi. İsmi henüz açıklanmayan bir Türk yetkilinin bu iddianın sahibi olduğu öne sürüldü. Peki Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? Nerede bulundu? Cemal Kaşıkçı son dakika gelişmeleri! Detaylar haberimizde...

Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? AP haber ajansına konuşan Türk bir yetkili Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu söyledi. Peki bu kanıt nerede bulundu? Vatandaşlar bu son dakika gelişmesinin içeriğini öğrenmek adına internet üzerinden yoğun bir araştırma yapıyor. Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? Nerede bulundu? Cemal Kaşıkçı son dakika gelişmeleri! İşte detaylar...

Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu?

CEMAL KAŞIKÇI DAVASINDA NE KANIT BULUNDU?

İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluk binasına girdikten sonra başına ne geldiğine dair henüz net bir bilgi bulunmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın telefonlarının İstanbul Emniyeti tarafından incelenmeye alındığı öğrenildi.

Kaşıkçı, Başkonsolusluk binasına giremeden önce iPhone marka iki telefonunu da yanındaki nişanlısı Hatice Cengiz'e emanet etmiş ve başına bir şey gelmesi durumunda neler yapması gerektiğini söylemişti.

Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? - Resim : 2

TELEFONLAR KRİMİNAL İNCELEMEDE

Olayın ardından İstanbul Emniyet'ine ifade verilmeye çağrılan Hatice Cengiz'de bulunan telefonları İstanbul Emniyeti'nin inceleme amacıyla aldığı kaydedildi. Her iki telefonun da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kriminal incelenmeye alındığı ancak şifrelerinin kırılamaması nedeniyle herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı öğrenildi.Güvenlik kaynakları, Kaşıkçı'nın telefonundaki bilgilere ve telefonuyla senkron halindeki iCloud hesabına ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girmeden birkaç dakika önce telefonunu kontrol ettiği, ancak içeri giriş saatinden sonra mesajlarına bir daha bakmadığı ortaya çıkmıştı.

Kaşıkçı'nın ABD'nin Pasifik Zaman Dilimi'nde yaşayan arkadaşının telefonundan alınan ekran görüntüsüne göre, Cemal Kaşıkçı, Pasifik saatine göre 3:06'da telefonuna baktı. Yani Türkiye saatiyle 'son görüldüğü' saat 13:06'da. Muhalif gazeteci, dakikalar sonra konsolosluk binasından içeri girdi. Ve bir daha telefonunda çevrimiçi olmadı.

Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? - Resim : 3

Fotoğrafın sol kısmında arkadaşının 1 Ekim 2018 Pazartesi günü saat Türkiye saatiyle 10:25'te Kaşıkçı'ya gönderdiği mesaj, iki mavi tık ile okundu olarak görülüyor. Fotoğrafın sağında aynı arkadaşı tarafından 2 Ekim Salı günü Kaşıkçı'ya Pasifik saatiyle 03:24'te (13:24 Türkiye) bir mesaj gönderildiği fakat okunmadığı anlaşıyor.

KARLOV SUİKASTİNDE DE ŞİFRE KIRILAMAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyerek öldüren FETÖ'cü Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefon şifreleri de güvenlik birimlerince kırılmak istenmiş ancak başarılı olunamamıştı.

TÜBİTAK, telefonun şifresini kırmak için 'iCloud klonlama' tekniğini kullanarak yoğun bir şekilde çalışmasına rağmen sonuca ulaşamamış, yurt dışından gelen uzmanlar da Türk emniyetine herhangi bir katkıda bulunamamıştı.

FBI VE APPLE MAHKEMELİK OLMUŞTU

ABD'de gerçekleşen bir terör eyleminin ardından FBI, Apple'ı aynı gerekçeden dolayı dava etmişti. Davadan bir sonuç çıkmayınca FBI, İsrailli bir yazılım şirketinden destek almış ve telefonun şifresini kırmayı başarmıştı. Sonrasında dava geri çekilmişti.

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?

Suudi gazeteci, köşe yazarı, yazar ve Al Arab News Channel'ın Genel Yayın Yönetmeni Cemal Ahmet Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna girdi, bir daha da dışarı çıkmadı. Peki Cemal Ahmet Kaşıkçı Kimdir?

Cemal Kaşıkçı, 1958 yılında Medine'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, 1982'de Indiana State Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon da dahil olmak üzere çeşitli günlük ve haftalık Arap gazeteleri için bir muhabirlik yaptı. Al Madina'nın editörlüğünü ve genel yayın yönetmenliğini yapan Cemal Kaşıkçı, Afganistan, Cezayir, Kuveyt, Sudan ve Orta Doğu gibi ülkelerde yabancı medya kuruluşlarının muhabirliklerini yaptı.

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın önde gelen İngiliz gazetesi Arab News'de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştı.

Gazeteci Kaşıkçı, Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. Yazı işleri müdürü olarak görev süresi 52 gün sürdü. Gazetede bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından Suudi Arabistan hükümeti tarafından kovuldu.

Bu olaydan sonra gönüllü olarak Londra'ya sürgüne gitti. İngiltere'de Al Faisal'ın ekibine danışman olarak katıldı. Daha sonra, Prens Turki Al Faysal El Saud'a medya danışmanı olarak hizmet verdi.

Nisan 2007'de Cemal Kaşıkçı, ikinci kez Al Watan'da yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başladı. Kaşıkçı, 17 Mayıs 2010'da yeniden istifa etmek zorunda kaldı.

Onun ikinci istifasından sonra Cemal Kaşıkçı, Al Arab News Channel, MBC, BBC, El Cezire ve Dubai TV dahil olmak üzere, Suudi ve uluslararası kanallar için siyasi yorumcu olarak görev yaptı.

Türk Arap Medya Derneği, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan haber alamadıklarını duyurdu. Bu duyurunun ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bekleyen Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A. yaptığı açıklamada, Kaşıkçı’yla birlikte geçen cuma günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittiklerini söyledi.

Konsoloslukta evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle kendilerine daha sonra gelmelerinin söylendiğini anlatan H.A, Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığını, o akşam Londra’ya gittiğini ve önceki gün İstanbul’a döndüğünü söyledi.

“GELİN EVRAKLAR HAZIRLIYORUZ”
Kaşıkçı’nın İstanbul’a döndükten sonra bilgi almak için aradığı konsolosluktan “Gelin, evraklar hazırlıyoruz” diye bilgi verilmesi üzerine dün saat 13.30’da yeniden konsolosluğa gittiklerini belirten H.A. “Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen (AKP Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği’ne haber verirsin’ dedi. İçeri girdikten birkaç saat sonra haber gelmeyince saat 16.00 gibi Yasin Aktay’a, ardından Türk Arap Medya Derneği’ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri bana, saat 18.00 civarı kapı önüne çıkıp ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok’ dedi.” ifadelerini kullandı.

BİN LADİN İLE RÖPORTAJI VAR

Cemal Kaşıkçı, 1980'lerde Usame Bin Laden'in serüvenini takip etti. Kaçıkçı, Ladin ile birkaç kez röportaj ve söyleşiler yaptı.

TRUMP'I ELEŞTİRDİĞİ İÇİN PROGRAMI YASAKLANMIŞTI

Aralık 2016'da Independent, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdiği için televizyonda program yapmasının yasaklandığını iddia etti.

Yaşanan son gelişmelerin ardından ülkesinden ayrılma kararı vererek Washington'da yaşamaya başlayan Cemal Kaşıkçı'nın Washington Post gazetesinde düzenli olarak yazılar kaleme aldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a karşı muhalif yazılar yazan Cemal Kaşıkçı, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Cemal Kaşıkçı, evrak işleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kayboldu. Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada Kaşıkçı'nın konsolosluk binasını terk ettiği iddia edilirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizdeki bilgilere göre hala konsolosluk binasında" açıklamasında bulundu.

TÜRK-ARAP MEDYA DERNEĞİ ÜYESİYDİ

Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasının ardından Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun önünde beklemeye başlayan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı'nın Türk-Arap Medya Derneği'nin bir üyesi olduğunu belirterek, "Biz sürekli konsolosluğun önündeyiz ve olayı takip ediyoruz. Ana kapılardan dışarı çıkarılmadı, bir tünel varsa ve başka yere götürüldüyse onu bilemem ama biz şundan eminiz, yüzde 99 konsolosluğun içinde bekletiliyor" dedi.

Kışlakçı, Kaşıkçı'nın son iki yıldır Washington'da yaşadığını ancak İstanbul'a da sık sık geldiğini belirterek şunları söyledi: "Nişanlısıyla görüşmek için İstanbul'a geliyordu ve evlendikten sonra da sık sık gidip gelecekti. Cemal Bey ülkesini seven ve ülkesine saygı duyan bir gazeteciydi. Daha önceki kralla da arası çok iyiydi. Ancak Muhammed bin Selman gelince önceki kralın bütün ekibini tutukladı ve bütün aydın entelektüelleri hapsetti, Cemal Kaşıkçı da bir yazar olarak bütün bu politikalara karşıydı, o da tutuklanmıştı ancak daha sonra bırakılmıştı, bırakıldıktan sonra da ABD'ye yerleşti. Suudi Arabistan'da hakkında bir tutuklama kararı vs. yoktu.

BURADA TUTULDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Bugün ya da yarın konsolosluktan çıkacak. Bekliyoruz. Cuma günü buraya geliyorlar. Hafta içi gelin diye geri çeviriyorlar. Birkaç gün bunu düşünüp planladılar, bir şeyler yapmış olabilirler. 1.5 saat bekliyor nişanlısı, sonra bir haber gelmeyince bizi aradı. Biz burada tutulduğunu düşünüyoruz. Burada değilse bile, çıkartıldıysa bile kendi özel arabalarıyla dışarıda bir yere, bayıltılıp siyah bir arabayla götürülmüşse bile ülke dışına çıkarıldığını düşünmüyorum. Ankara'da tüm yetkililerin haberi var. Buradan bırakacaklarını düşünüyorum."

'O ZATEN ÇIKMIŞ' DEDİLER

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice K. da konsolosluk önünde nöbet tutmaya başladı. Hatice K. ise olayla ilgili şunları anlattı: "Önceki gün saat 13.00'te birlikte geldik. Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen Yasin Aktay (AK Parti Genel Başkan Danışmanı) ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince 16.00 gibi Yasin Aktay'a, ardından Türk Arap Medya Derneği'ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri bana, saat 18.00 civarı kapı önünde ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok' dedi. Buradan yurtdışına kaçırıldığını düşünüyorum."

YASİN AKTAY: ARANAN BİRİ DEĞİL

Kaşıkçı için AK Parti de devreye girdi. Kaşıkçı'nın konsolosluğa girerken "Bana bir şey olursa (AK Parti Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay'a haber ver" sözleri üzerine nişanlısı Hatice K., Aktay'ı aradı.

Kaşıkçı'yı tanıdığını ve nişanlısının aradığını doğrulayan Aktay, kendisinin de ilgili makamlarla irtibatta olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Kaşıkçı sık sık Türkiye'ye gelen bir gazeteci. Nişanlısı durumu aktardıktan hemen sonra gerekli makamlara bildirdik ve Suudi Arabistan Büyükelçiliği'yle irtibata geçtik. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Konsolosluğa giriş görüntüleri var fakat çıkış görüntüleri yok. Güvenlik birimlerimiz incelemeleri yapıyor. Kendisi İnterpol'de aranan biri değil, Türkiye'den de daha önce istenmiş değil."

KALIN: HALEN KONSOLOSLUKTA

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından düzenlediği toplantıda gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili şunları söyledi: "Dışişleri Bakanlığımız üzerinden emniyet birimlerimiz konuyu dünden beri takip ediyorlar. Bizdeki bilgilere göre şu an itibariyle bu Suud vatandaşı olan kişi halen Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda. Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Çünkü böyle bir olayın uluslararası hukuk boyutu, Türkiye Cumhuriyeti hukuku boyutu, insani boyutu var. İlgili birimlerimiz muhataplarıyla temas, istişare halindeler. Ümit ediyorum bu iş suhuletle çözülür."

Cemal Kaşıkçı davasında ne kanıt bulundu? ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı Son dakika kimdir ne kanıt bulundu nerede bulundu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.