"Cemaatlerin hepsini aynı kefeye koyamayız!"

Cemaat ve tarikatların toplumun bir parçası olduğuna dikkat çeken SuperHaber yazarı İlhami Işık, “Cemaatler bu toplumda var olan iyiliğin de simgesidirler. Onları başka yapılarla karıştırmamak gerekiyor.” dedi.

Cemaat ve tarikatların FETÖ ve benzeri kirli, derin yapılar üzerinden hedef haline getirilmesine sert tepki gösteren İlhami Işık, cemaatlerin geçmişten bu yana bu toplumun bir parçası olduğunu söyledi.

Işık, “Cemaatler bu toplumda var olan iyiliğin de simgesidirler. Onları başka yapılarla karıştırmamak gerekiyor.” dedi.

“EN TEHLİKELİ OLANI BİRİLERİNİN BAŞKALARININ KÖTÜLÜĞÜ ÜZERİNDEN BİR İNANCA SALDIRMASIDIR”

İLKHA'dan Nizamettin Aşkın'a konuşan Işık, iyi ve kötünün hiç kimsenin tekelinde olmadığını dile getirdi.

İlhami Işık, “Kötülüklerin hepsi cemaatlere aitse o zaman bu kadar savaşları kim çıkarıyor? Tarikatlar ve cemaatler mi çıkarıyor? Peki, siyasi örgütler bu işin neresinde? Dünyada neredeyse dakikada bir tecavüz olayları yaşanıyor. O zaman bunu yaşatanlar ve yaşayanlar kimler? Bu algı gücünü elinde tutanların, bizi en zayıf tarafımızdan vurması ile alakalı bir şeydir. Bunu da çok ciddi bir şekilde yapıyorlar. Normal hayatın akışı içerisinde oluşan tüm kötülükleri bir cemaatin üzerine yıkarak algı operasyonları oluşturuyorlar. Tarikatların ve cemaatlerin bu tür durumlarla karşılaşması bizim için acı verici bir şey. Cemaatler de insanlardan oluşan bir yapıdır. İnsanlar, tarikat ve cemaatlere giderken kendilerini de götürürler. Toplumun genelinde olduğu gibi yetersiz inanç ve yetersiz eğitim onlarda da mevcut olabilir. Ama en tehlikeli ve iğrenç olanı birilerinin kendilerini her şeyden soyutlayarak başkalarının kötülüğü üzerinden bir inanca saldırmasıdır. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” şeklinde konuştu.

"Cemaatlerin hepsini aynı kefeye koyamayız!" ile ilgili etiketler İlhami Işık cemaat tarikat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.