Cem Yılmaz stand up gösterileriyle yeniden sahnelerde!

Şu sıralar Arif V 216 filmiyle ilgilenen Cem Yılmaz yakında stand up gösterileriyle seyircilerle buluşmayı planlıyor. Ünlü komedyen mart ayında yeniden sahnelerdeki yerini alacak.

Arif V 216 filminin basın mensupları için düzenlenen gösterimine katılan Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Cem Yılmaz'la yaptığı sohbeti köşesinde anlattı. Eyüboğlu, Cem Yılmaz'ın stand up gösterilerini bekleyen hayranlarına da müjde verdi.

Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Cem Yılmaz’ın cuma günü vizyona girecek yeni filmi ‘Arif V216’yı Soho House’da bir grup basın mensubu için yapılan özel gösteriminde izledim.

İnsanların zaafları üzerine yapılan espriler ve argo, tarzım değil. Zeka ürünü mizahı severim. Bu kulvarda iki favorim var:

Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan.

‘Arif V 216’, Cem Yılmaz’ın iyi gişe yapan filmi ‘G.O.R.A’daki Esnaf Arif’le, Robot 216’nın, 1960’lı yılların Türkiye’sinde yaşadıkları ve yaşattıkları, izleyenlere sadece nostaljik bir yolculuk yaptırmıyor, bolca kahkaha attırıyor…

Genç seyircileri bilemem, ama Ayhan Işık, Sadri Alışık, Ediz Hun, Cüneyt Arkın, Filiz Akın ve Ajda Pekkan’lı Yeşilçam yıllarını yaşayan biri olarak, ‘Arif V 216’ anında sarmalına aldı beni… Türk sinemasının efsaneleri ve emekçilerine saygı niteliğindeki filmi bu denli sevmemin diğer nedenlerine gelince, şunları sayabilirim özetle:

EFSANE KARAKTERLER

- Cem Yılmaz’ın canlandırdığı Arif Işık tiplemesinin Zeki Müren taklitleri...

- Yılmaz’ın hayat verdiği Arif Işık karakterinin Tarkan, Mustafa Sandal ve Yonca Evcimik’ten dinleyip ezberlediğimiz şarkıları söylerken giydiği Zeki Müren kıyafetleri…

- Zeki Müren’in pembe teyyaresi…

- Cem Yılmaz’dan daha önce izlediğimiz Erşan Kuneri’nin yeni maceraları…

- Çağlar Çorumlu’nun müthiş oynadığı Zeki Müren tiplemesi…

- Ajda Pekkan rolündeki Zeynep Farah Abdullah’ın müthiş performansı…

- Cem Yılmaz’ın yazdığı, Zafer Algöz’ün efsaneleştirdiği ‘Besim’ tiplemesi…

- İnsanoğlunun insanlıktan çıktığı devirde, insan olmak isteyen Robot 216 rolündeki Ozan Güven’in maceraları…

- Seda Bakan’ın sadece oyuncu olarak değil, “Benim” diyen şarkıcılara taş çıkartan performansı…

Cem Yılmaz’ın “9 milyon dolara mal oldu” dediği ‘Arif V 216’, masrafını çıkarıp, yapımcısına para kazandırır mı bilemem, ama şunu söyleyebilirim:

‘Arif V 216’, Cem Yılmaz’ın defalarca keyifle izleyeceğim filmlerinden biri oldu.

CEM YILMAZ’DAN YENİ STAND UP MART AYINDA

Cem Yılmaz, epeydir ara verdiği stand up gösterilerine yeniden başlayacak. Soho House’daki gösteriminden önce sohbet ettiğim Yılmaz, yeni stand up’ı için tarih de verdi. ‘Arif V 216’nın çok vaktini aldığını söyleyen komedyen, “Yeni stand up kafamda oluştu. Sanıyorum en geç mart ayı gibi başlarım” dedi.

Yılmaz, sokakta karşısına çıkan bir gencin kendisine, “Abi, yeni gösteriye başlayacağını duydum, ama üç ay ertelemen mümkün mü onu? Yeni takside girdim çünkü” dediğini söyledi.

Yeni gösterisinin adını sorduğum Cem Yılmaz’ın yanıtı ise şu oldu:

“Henüz adını kararlaştırmadım, ama gösteriye kolay, anlaşılır bir isim koyacağım kesin. ‘Pek Yakında’ filminin afişine bakıp, henüz vizyona girmedi, girince izlerim diye seyretmeyenler oldu çünkü.”

Cem Yılmaz stand up gösterileriyle yeniden sahnelerde! ile ilgili etiketler Cem Yılmaz Ali Eyüboğlu stand up' tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.