Cem Seymen'in ırkçı ve faşizan paylaşımına tepki

Gazeteci Cem Seymen, Libya'da Türk Bayrağının yere serilerek araçlar tarafından çiğnetilmesini şiddetle kınarken, Türkiye'de yaşayan tüm Arapların ülkelerine dönmesini istemesi tepkiye yol açtı.

Gazeteci Cem Seymen, Libya'da Türk Bayrağının yere serilerek araçlar tarafından çiğnetilmesini şiddetle kınadı. Ancak Türk bayrağına çirkin salıdırıyı kınarken, Türkiye'de yaşayan tüm Arapların ülkelerine dönmesini isteyince tepki çekti. Seymen'in ırkçı ve faşizan paylaşımına tepki yağdı.

Cem Seymen, Twitter hesabından, "Libyalıların Türk bayrağını çiğnemesini şiddetle kınıyorum. Bu kabul edilemez. Umarım Türkiye'nin cömertliğinden faydalanarak türlü bahaneyle ülkemizde yaşayan tüm Araplar bir an önce ülkelerine döner. Gerçekleri görme zamanı." mesajını yayınladı.

 

NE OLMUŞTU?

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, iç savaşın Hafter tarafını destekleyen ve Hafter milislerinin kontrolünde bulunan Sirenayka eyaletinin önemli şehirlerinden Tobruk'u ziyaret etti. Hafter milisleri, Dibeybe'nin geçeceği yola Türk bayrağı çizerek araçların ve başbakanın konvoyunun Türk bayrağını çiğnemesi için çabaladı.

 

 

Cem Seymen'in ırkçı ve faşizan paylaşımına tepki ile ilgili etiketler Libya Türk bayrağı Cem Seymen Türk bayrağına saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.