Cem Karaca NFT'siz krize neden oldu! Satışı mahkeme kararıyla engellendi!

Ressam Yiğit Mohaç Yücel, 2004 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Cem Karaca'ya ait bir portreyi ABD'deki NFT satış platformu "Open Sea" üzerinden satışa sundu. Sanatçının oğlu Emrah Karaca ise, babasının kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile dava açtı.

Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, ressam Yiğit Mohaç Yücel’in babasına ait bir portreyi NFT satış platformu “Open Sea” üzerinden satışa sunmasının ardından avukatı Görkem Gökçe aracılığı ile dava açtı.

İCRA DAİRESİNE BAŞVURDU

Satışı durduran Emrah Karaca, kararının uygulanması için İcra Dairesi’ne de başvurdu. Hürriyet’ten Ezgi Eğikar’ın haberine göre Emrah Karaca’yı haklı bulan İcra Dairesi, Karaca’nın portresini ABD’de faaliyet gösteren NFT platformundan kaldırmasını sağladı. 

Cem Karaca NFT'siz krize neden oldu! Satışı mahkeme kararıyla engellendi!

Ressam Yiğit Mohaç Yücel’in, Cem Karaca’ya ait bir portreyi ABD’deki NFT satış platformu ‘Open Sea’ üzerinden satışa sunarak, sanatçının kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi. 

Cem Karaca NFT'siz krize neden oldu! Satışı mahkeme kararıyla engellendi! ile ilgili etiketler cem karaca NFT Yiğit Mohaç Yücel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.