Cem Bölükbaşı Formula 3'teki performansıyla göz kamaştırıyor

Formula 3 Asya Şampiyonası’nda ilk kez tam sezon yarışan Cem Bölükbaşı, Abu Dabi'deki Yas Marina Pisti’nde düzenlenen 3. raunttan topladığı puanlarla en başarılı ilk 8 yarışçı arasında yer aldı. Simülasyondan gerçek yarışlara geçen genç pilot, kariyerine Türkiye'nin ilk Formula 1 pilotu olmak yolunda emin adımlarla devam ediyor.

E-spordaki başarılı kariyerini profesyonel yarış pistlerine de taşıyan Cem Bölükbaşı, ilk kez tam sezon yarıştığı Formula 3 Asya Şampiyonası’nda başarısını sürdürüyor. Formula 1 yarışlarının da yapıldığı Abu Dabi’deki Yas Marina Pisti’nde turnuvanın 3. raunt yarışlarını tamamlayan Bölükbaşı, hafta sonu düzenlenen ve turnuvanın 7, 8 ve 9. yarışlarına sahne olan üçüncü rauntta, genel klasmanda 39 puana ulaşarak 8. sıraya yerleşti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’de bir genç, smilasyon ile başladığı e sporu geliştirdi ve gerçek pist yarışlarına kadar yol aldı. Motor sporlarına henüz 5 yaşında başlayan yarış pilotu Cem Bölükbaşı, karting yarışlarında bir çok başarıya imza atarak, kendisinden söz ettirmeye başarmıştı.

Altı yaşında Türkiye şampiyonu olan genç sporcu, simülasyondan sonra gerçek yarışlara adım atmıştı. SuperHaber youtube kanalına hayalinin F1 pilotu olmak olduğunu açıklayan Cem Bölükbaşı, Dubai’de düzenlenen Formula 3 Asya Şampiyonası’nda ilk kez tam sezon yarıştı.Başarılı sporcu,F1 pilotluğu yolunda adım adım giderken,Yas Marina Pisti’nde düzenlenen üçüncü raunttan topladığı puanlarla, en başarılı ilk sekiz yarışçı arasında yer aldı.

 Cem Bölükbaşı Formula 3'teki performansıyla göz kamaştırıyor

TURNUVADA EN İYİ DERECEYİ ELDE ETTİ!

Formula 1 yarışlarının da yapıldığı Abu Dabi’deki turnuvanın üçüncü raunt yarışlarını tamamlayan Bölükbaşı, cumartesi yapılan ilk yarışı 7. olarak bitirdi. Pazar günü gerçekleşen ikinci yarışta ise 5. sırayı alarak Formula 3 Asya Şampiyonası’nda bugüne kadarki en iyi derecesini elde etti.

Üçüncü yarışta şanssız bir kaza sonrasında yarışı bırakan genç pilot, bu yarıştan puan alamasa da turnuvanın bitimine iki ayak kala toplam 39 puana ulaşarak genel sıralamada 8. sırada yerini aldı.Sezonun 4. raundunda yer alan 10, 11 ve 12. yarışlar Dubai Autodrome pistinde, 12-14 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Düzenlenen tüm yarışlar, Cem Bölükbaşı’nın YouTube kanalı üzerinden Türkçe anlatımla canlı olarak izlenebiliyor. Şampiyonada Doğuş Grubu’nun ana desteğiyle yeralan Bölükbaşı’yı, aynı zamanda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Rixos Otelleri, Samsung, Mavi Jeans, Cafe Crown ve TEM Agency de destekleriyle yalnız bırakılmıyor.

ESPOR’DAN GEREK YARIŞ PİSTLERİNE GİDEN MUCİZE

İlk Formula 3 deneyimini 2019 yılında Formula Renault Eurocup’ın 9. ayağında, Hockenheim pistinde elde eden genç yarış pilotu, tek koltuklu araç yarışında gösterdiği bu ilk başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Espordan gerçek yarışa geçişin en başarılı ve dünyadaki nadir örneklerinden biri olarak otoriteler tarafından yakından takip edilen Bölükbaşı, 2019 ve 2020 sezonlarında GT4 Avrupa Şampiyonası’nda ise Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) takımının direksiyonunu paylaştı; 2020 sezonunu BOM takımında Pro-AM klasmanında ikincilik podyumunda tamamladı.

İLK KEZ KATILDIĞI F3 YARIŞLARINDA İLK 8 ARASINA GRMEYİ BAŞARDI!

Öteyandan TEM Agency kurucusu ve CEO’su Temuçin Ünalp, espor turnuvalarında elde ettiği şampiyonlukların ardından,başarısını gerçek yarışlarda da devam ettiren Cem bölükbaşı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ünalp değerlendirmesinde, Bölükbaşı’nın ilk kez katıldığı Formula 3 Asya şampiyonasında, en başarılı sekiz yarışçı arasına girmesinin büyük başarı olduğunu vurguladı: "Bu yola çıktığı ilk günden beri,gerek sponsorları, gerekse iletişim çalışmaları konusuda Cem Bölükbaşı ile kol kola yürüyen birisi olarak şunu söyleyebilirim. Cem Bölükbaşı,Formula 3’te simülasyondan, gerçek yarışa geçen ve bu alanda da başarılı bir yolculuk çizebilen, dünyadaki nadir örneklerden birisidir."

Cem Bölükbaşı Formula 3'teki performansıyla göz kamaştırıyor - Resim : 2

“ŞAMPİYONADAKİ TAKIMLARIN BÖLÜKSAŞI’NA YOĞUN İLGİSİ VAR”

Temuçin Ünalp, “Cem Bölükbaşı, ilk kez Formula 3 Asya Şampiyonası’nda yarışıyor. Espor geçmişi olması ve simülasyondaki başarılarını gerçek yarışlarda da devam ettirmesi Formula 3 Asya’daki diğer takımların da ilgisini çekti. Yarış tecrübesi açısından kendisinden daha deneyimli pilotlara karşı çok iyi savaşıyor Cem. Bu başarılı yolculuk Formula 2 takımlarının da ilgisini çekti. Formula 2 takımlarından da teklifler alıyoruz, görüşmeler yapıyoruz, bu konuda da bazı planlamalarımız var. Cem Bölükbaşı’nın hedefi Türk Bayrağı’nı Formula 1 pistlerinde dalgalandırmak” dedi.

Ünalp, Formula 3 Asya Şampiyonası için ana destekçilerinin Doğuş Grubu olduğunu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve GoTürkiye ekibinin de desteklerini arkalarını aldıklarını söyledi. Kendilerine gösterilen ilgi ve desteklerden dolayı çok memnun olduklarını belirten Ünalp şöyle devam etti. “Cem Bölükbaşı ile bu başarılı yolculuğa devam edeceğiz. Cem, Formula 1 yolunda Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandıracak yegâne isim şu anda. Türkiye Geliştirme Ajansı ve Go Türkiye ekibinin desteği arkamızda. Ana destekçimiz gençleri ve sporu her zaman destekleyen Doğuş Grubu. Samsung, Mavi, Cafe Crown, Rixos Otelleri gibi destekçilerimiz var. Bu desteklerden çok memnunuz ancak Türk Bayrağı’nı dünyanın en ünlü yarış pistlerinde gururla dalgalandırmak istiyoruz. Bunun için de daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Türkiye, başarılı genç sporcuların her zaman arkasında olduğunu gösterdi, global ve yerli markalar için de oldukça gurur verici bir durum adlarının ciddi otoriteler tarafından takip edilen yarışlarda sık sık anılması. Cem başarmaya devam edecek, sponsor desteklerinin de aynı oranda sürmesini temenni ediyoruz."

CEM BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Aynı anda hem e-spor hem gerçek motorsporlarında başarı gösteren bir sporcu olarak dünyada örnek teşkil eden genç pilot Cem Bölükbaşı, başarı grafiği ile yerli ve uluslararası otoriteler tarafından yakından takip ediliyor. 2017 yılında Formula Espor Dünya Şampiyonası’na katılan Cem Bölükbaşı dünya beşinciliğini elde etti ve Formula 1 şampiyonu Fernando Alonso’nun Simracing takımına seçilen ilk sürücü oldu. 2018’de yine F1 Esports’a katılan 70 bin kişi arasından en iyi 20 yarışçıdan biri olarak, ProDraft seçmelerinde dünya birincisi oldu, Redbull Toro Rosso Formula 1 ekibine katıldı ve takımı ile dünya ikincisi olma başarısını gösterdi.

Bölükbaşı gerçek pistlere ilk defa GT4 Avrupa Serisi 2019 şampiyonasında çıktı. Borusan Otomotiv Motorsport’un (BOM) genç yetenekler projesi kapsamında seçtiği pilot olarak turnuvanın iki ayağında yarışan sürücü, Misano pistinde kariyerinin sadece ikinci gerçek pist yarışında, PRO-AM kategorisinde yarışı ikinci bitirerek ilk podyum heyecanını yaşadı.Ekim 2019’da kariyerinin ilk Formula yarışını, Formula Renault Eurocup’ın Hockenheim pistinde M2 Competition takımı ile tamamlayan Bölükbaşı, ilk tek koltuklu araç yarışındaki performansıyla otoritelerin ve motorsporları tutkunlarının dikkatini çekti. Formula Renault yarışında gerçek piste çıkmayı başaran dünyadaki ilk sim pilotu oldu. GT4 Avrupa Serisi 2020 şampiyonasında BOM takımı ile ilk tam sezonunu yarışan sporcu, sezonu Pro-AM klasmanında ikincilik podyumunda tamamlamayı başardı.Bölükbaşı, 2020 yılında ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series’de ise toplam sekiz yarışta simülasyondaki gücünü göstererek Dünya Şampiyonu oldu.

Cem Bölükbaşı Formula 3'teki performansıyla göz kamaştırıyor ile ilgili etiketler Formula 1 E-spor Cem Bölükbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.