Celal Şengör: En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir

Prof. Dr. Celal Şengör, Osmanlı Devleti ile alakalı skandal sözlere imza attı. Azerbaycan'da çekildiği iddia edilen görüntülerde, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şengör, ''En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir'' dedi.

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir öğrenci grubuyla gerçekleştirdiği röportaj sırasında, Müslüman Türkleri hedef alan açıklamalarda bulundu. 

''EN CAHİL TÜRKLER, MÜSLÜMAN TÜRKLERDİR''

Öğrencilerin kendisine yönelttiği, ''Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?'' sorusuna Şengör, ''Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' diyerek yanıt verdi. 

''OSMANLI DEVLETİ TÜRK TARİHİNİN EN ALT NOKTASIDIR''

Müslümanlığın Türkleri cahilleştirdiğini savunan Şengör, sözlerine, ''Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır.'' ifadeleriyle devam etti.

Celal Şengör: En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir

''KENDİ DİNLERİNİ ADAM GİBİ ÖĞRENMEDİLER''

Şengör, Osmanlı Devleti'ni hedef alan açıklamalarını ''Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne bi şeye önem verdiler. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler.'' diyerek sürdürdü.

'MÜTHİŞ TÜRKLERE' TATARLARDAN ÖRNEK VERDİ

Osmanlı Devleti'ni beğenmeyen Şengör, Tatar Türkleri'nden örnekler vererek, ''Mesela biz Rusya'daki Türkler'e bakalım. Rahmaninov müthiş herkes biliyor. Tatar, Rahman. Yine adam Rahman. Nurayev, hem Müslüman hem Tatar. Ama ortam müthiş'' ifadeleriyle alay etti.  

 

Celal Şengör: En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir ile ilgili etiketler Azerbaycan Osmanlı Türk Celal Şengör Müslüman cahillik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.