Çekya'nın en zengin ismi Petr Kellner öldü

Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Çekyalı iş insanı Petr Kellner, Alaska'da yaşanan helikopter kazasında öldü. Kayak tatilinde olduğu belirtilen Kellner ile birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Kellner, Forbes verilerine göre 17,5 milyar dolardan fazla serveti yönetiyordu.

Çekya'nın en zengin iş insanı olan Petr Kellner, Alaska'daki bindiği helikopterin düşmesi sonucunda vefat etti. 

Forbes verilerine göre 56 yaşındaki Kellner, 17.5 milyar dolar servetiyle Çekya'nın en zengin iş insanıydı.

Finans, telekomünikasyon, imalat, medya ve biyoteknoloji gibi alanlarda işletmeleri kontrol eden PPF'nin sahibi olan Kellner, Haziran 2020 itibarıyla şirketin varlıklarının 52 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

KELLNER İLE BİRLİKTE 5 KİŞİ ÖLDÜ

Kellner ile birlikte helikopterde pilot dahil 5 kişinin daha olduğu bilgisi verildi. Kazada Kellner ile birlikte Gregory Harms, Benjamin Larochaix, Sean McMannany ve pilot Zachary Russel’ın da yaşamını yitirdiği kaydedildi.

NEDEN DÜŞTÜĞÜ ARAŞTIRILIYOR

Kellner'ın kayak tatili sırasında Tordrillo Mountain Lodge isimli tesiste kaldığı açıklandı. Şirket sözcüsü Mary Ann Pruitt'in yaptığı açıklamaya göre rehberler helikopterli kayak konusunda Alaska’nın en iyisiydi ve uzmanlardı.

Çekya'nın en zengin ismi Petr Kellner öldü ile ilgili etiketler Çekya petr kellner
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.