Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSKİ hayati bir hataya imza attı. Çekmeköy’de İSKİ’nin sabitlemeden bıraktığı demir rögar kapağı, kağıt toplayıcıları tarafından çalındı. Sokakta oynayan 12 yaşındaki Mikail, 3 metrelik çukura düştü. Çocuk, çevredeki bir vatandaş tarafından son anda kurtarıldı.

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi, 181. Sokak'ta dün meydana gelen olayda; İSKİ, 1 ay önce sokakta bulunan Vatan Apartmanı önündeki rögarda kanalizasyon çalışması başlattı. İSKİ ekipleri, çalışma sonrasında rögarın demir kapağını kilitlemeden bölgeden ayrıldı.

Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü


DEMİR KAPATĞI ÇALIP, RÖGARIN ÜZERİNİ KARTONLA KAPATTI

Dün ise sokaktan geçen kağıt toplayıcısı bir kadın ve çocuk, demir kapağın rögara sabitlenmediğini gördü. Kapağı alıp kağıtları topladıkları arabanın içine attı, rögarın üzerini ise bir karton parçası ile örtüp kayıplara karıştı.

Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü - Resim : 2

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÇUKURA DÜŞTÜ

Aynı gün sokakta arkadaşlarıyla oynayan 12 yaşındaki Mikail B. kartona bastığı anda 3 metrelik çukura düştü. Küçük Mikail'in çukura düştüğünü gören arkadaşları hemen yanına geldi.

Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü - Resim : 3

'ŞİKAYETİMİZİ İLETEMEDİK'

Bu esnada durumu fark eden bir kişi de 3 metre aşağı düşmemek için tutunan Mikail B.'yi elinden tutarak dışarı çıkardı. Ölümden dönen küçük Mikail olayı şans eseri küçük sıyrıklarla atlattı.


Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü - Resim : 4

Olaya tanık olan sokak sakini Ömer Özkan, İSKİ'ye tepki gösterdi. Özkan, ''Biz bu rögar kapağının sabitlenmemesi hakkında şikayette bulunmak istedik. Ancak İSKİ'nin internet adresi sürekli hata verdiği için maalesef ulaşamadık. Burada komşumuzun çocuğu arkadaşlarıyla oynarken 3 metrelik kanalizasyona düşüyor. Ancak refleksle kenara tutunuyor. Ve o pisliğin içine düşmüyor. Bağırışlar sonrasında biz gidip çocuğu çıkardık. Herhangi bir sorunu yok. Ancak bu ihmalkârlık ölümle sonuçlanabilirdi.'' dedi.

Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü - Resim : 5

Öte yandan yoğun şikayet üzerine İSKİ ekiplerinin akşam geç saatlerde beton bir kapak getirerek rögarı kapattığı görüldü.

Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü - Resim : 6


Sabah / Barış Savaş

Çekmeköy'de İSKİ’nin ihmali can alıyordu! 12 yaşındaki çocuk böyle ölümden döndü ile ilgili etiketler Çekmeköy İSKİ rögar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.