Çekirdek kilo aldırır mı? Çekirdek Besin değerleri nedir?

Çekirdek kilo aldırır mı? Çekirdek Besin değerleri nedir? Çekirdek, özellikle sokağa çıkma yasaklarını yaşadığımız şu günlerde, tv karşısında ya da can sıkıntısından çok tükettiğimiz kuru yemişlerden biridir. Bir başlayanın bir daha bırakamadığı çekirden kilo aldırır mı, besin değerleri nedir?

Türkiye'de en çok tüketilen kuru yemişlerden olan çekirdek, tüketilirken pek de kilo aldırır mı sorusu akıllara gelmez. Çekirdeği bu kadar çok tüketirken faydalarını birçoğumuz bilmez ve kilo aldırma konusunda hepimiz farklı yanıtlara sahip olabiliriz fakat gerçek şu ki, çekirdeğin içerisinde yağ oranının yüksek oluşu kilo almamıza neden olabilir.

ÇEKİRDEK KİLO ALDIRIR MI?

Tüm besinler gibi çekirdekte aşırı tüketildiğinde yarardan çok zarar sağlayabilir. Bu nedenle çekirdeği tüketirken az miktarda tüketerek faydasından yararlanabiliriz. Çekirdek yeterli miktarda tüketildiğinde iştahın kapanmasına yardımcı olabilir. Bu sağlıklı kuruyemişi gün içerisinde belli aralıklarla tüketerek kilo vermemiz mümkün olabilir. Metebolizmayı ve kilo kaybını hızlandıran lif içeriği ile zengin bir besindir. Aşırı çekirdek tüketiminin bir diğer zararı ise cildin aşırı yağlanarak sivilce v.b cilt sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

 

Çekirdek kilo aldırır mı? Çekirdek Besin değerleri nedir?

AY ÇEKİRDEĞİNİN BESİN DEĞERİ

Kalori 584kcal % 29.2
Karbonhidrat 20.0 g % 6.7
Lif 8.6 g % 34.4
Demir 5.3 mg % 29.2
Kalsiyum 78.0 mg % 7.8
A vitamini 50.0 IU % 10
Potasyum 645.0 mg % 18.4
Kolestrol 0.0 mg % 0.0
Protein 20.8 g % 41.6

Çekirdek kilo aldırır mı? Çekirdek Besin değerleri nedir? ile ilgili etiketler sağlık çekirdek kilo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.