Çekilen dişlere üzülmeye son... Diş implantı ile her şey mümkün!

Diş implantı titanyumdan yapılmış yapay bir diş köküdür.

Tedavi, yapay diş kökünün kemiğe yerleştirilmesi ve implantın üzerine protezin yapılması olmak üzere iki aşamalıdır.

İMPLANT KEMİĞE NASIL TUTUNUR?

Bir dağ tırmanıcısının kayaya tutunması gibi implant da kemiğe tutunur. İmplant, üzerindeki yivler vasıtasıyla kemiğe bağlanır. İmplantla kemik arasında bağ oluşması (osteointegrasyon) için belli bir zamana ihtiyaç vardır. Bağlantı için gereken süre ise genellikle 3-6 aydır. Ağız ve çene yapısı uygun olan durumlarda daha kısa zamanda içinde implant kemiğe bağlanır.

implant11

İMPLANT DİŞİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Diş hekimi Hakan Durgun'un verdiği bilgilere göre; implantın en önemli avantajı, estetik ve fonksiyon açısından doğal dişlere en yakın protezin yapılması olanağını sunmasıdır. Diğer önemli üstünlüğü ise, implant uygulamasında yandaki dişlere herhangi bir müdahale ve inceltme yapılmadan eksik dişlerin tamamlanmasını sağlamasıdır.

Böylece yandaki dişlerin bütünlüğü korunacak, dişlere zarar verilmeden estetik görünüm sağlanmış olacaktır. Ayrıca hareketli protez kullanan kişilerin yaşadığı; vuruklar, çiğneme esnasında oluşan sıkıntılar, protezin oynaması vb.
problemlerden hastanın kurtulması için çözüm yolu implant destekli protezlerdir.

tek-dis-implant

DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR NELERDİR?

Doğuştan bazı kan rahatsızlıkları, kontrol edilemeyen şeker hastalığı, yakın zamanda alınan ışın(radyoterapi) tedavisi, diş gıcırdatma gibi durumlar değerlendirilmelidir. Aşırı sigara ve içki tüketimi denetim altına alınmalıdır. İyi bir ağız bakımı ve implantların temizliği en önemli kriterdir. Bu hususlar göz ardı edilir ise implantın ömrü ya çok kısa olur veya tedavi başarısızlıkla sonuçlanır.

implant-dis-tavsiye

PROTEZİMİ NE ZAMAN TAKABİLİRİM?

Genellikle 3-6 ay beklenmektedir. Ağız ve çene yapısı uygunsa 2 gün içinde geçici bir protez yapılabilir. Fakat hasta bu dönem içinde sıvı gıdalarla beslenmek zorundadır.

dental-implants

TEDAVİ PLANLAMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle doktorunuz sizi muayene eder ve bilgilendirir; sorularınızı cevaplar. Örnekler gösterir. Daha sonra gerekli röntgen ve tomografi çekimleri yapılır. Kemik ve diş etlerinizin durumu gözden geçirilir. Uygun implant seçimi yapılır.

super_hber_foto

ÇENE KEMİĞİM ZAYIF İSE İMPLANT YAPILABİLİR Mİ?

Vakaların çoğunda kemik yetersizliğine rastlanır. Sentetik kemik zerrecikleri ve çenenin başka bölgesinden
alınacak kemik bloklar ile implant yapılacak çene bölgesi güçlendirilir. Bu durumlarda süre uzar ve maliyet artar.

implany

UYGULAMA SAYISI NE KADARDIR?

Dünyada yılda 500.000 civarı implant uygulaması yapılmaktadır.

İmplantın başarısı bazı etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Hastanın sistemik durumu(şeker hastalığı vb.), sigara alışkanlığı, ağız bakımı, diş gıcırdatma, kullanılan implant türü, hekimin yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olması gibi
faktörler implantın başarısını etkiler. İmplantın yedi yıllık ortalama başarı oranı %90'lar civarındadır.

www.dentmed.com.tr

Çekilen dişlere üzülmeye son... Diş implantı ile her şey mümkün! ile ilgili etiketler hakan durgun diş implant çürük çekik Diş Hekimi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.