Çek istihbaratından 3. Dünya Savaşı uyarısı

Çek askeri istihbaratının 2019'da hazırladığı rapor dünya gündemine bomba gibi düştü. Raporda dünyanın yeni bir dünya savaşı tehdidi ile karşı karşıya olduğu iddia edildi. Öngörülen savaşın sebebi olaraksa ABD, Rusya ve Çin kıyasıya rekabeti gösterildi. Rapora göre analistler küresel çatışmanın birinci aşamada olduğunu belirtiyor.

Çek askeri istihbarat servisinin sitesinde yayınlanan 2019 yılına ilişkin rapora göre dünya yeni bir kitlesel savaş tehdidi ile karşı karşıya.

Analistlere göre şu anda küresel çatışma birinci aşamada. Rapordu bununla ilgili şu ifadeler kullanılıyor: 

“Söz konusu çatışmaya aktif olarak katılabilecek olan ve katılmak isteyenlerin dünya görüşü şekillenmekte ve onların kontrol edilebileceği teknolojik araçlar da aşamalar halinde belirlenmekte” 

RAPORDA 3 ÜLKE İSİM VERİLEREK SORUMLU TUTULUYOR

Çatışmanın olası bir nedeni olarak ABD, Rusya ve Çin arasındaki rekabete işaret edilen raporda ayrıca uluslararası hukukun da giderek önemini yitirdiğine vurgu yapıldı.

Ortaya çıkan çelişkileri çözmenin bir yöntemi olarak barışçıl diyaloğun yokluğuna, ayrıca dünya düzeninin katiyetinin sorgulandığına dikkat çekildi.

Analistlere göre buna ek olarak halkı bilinçli manipüle etmek gerilimin tırmanmasına katkı sağlıyor.

Daha önce Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest (NI), potansiyel bir savaşta Rusya ve NATO’nun şanslarını değerlendiren bir makale yayınlamıştı.

Analistlere atıfta bulunan askeri uzman Chris Osborne imzalı yazıda, uzun süreli savaşta avantajın Kuzey Atlantik İttifakı tarafında olacağı, ancak Rusya’nın Baltık devletlerine karşı taarruza geçmesi halinde NATO’nun karşı koyacak bir aracı olmayacağı için korkunç bir duruma düşeceği öngörüsünde bulunulmuştu.

Çek istihbaratından 3. Dünya Savaşı uyarısı ile ilgili etiketler İstihbarat ABD Rusya Çin çek dünya savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.