Cehennem sıcakları geldi: İstanbul 40 dereceyi zorlayacak!

Ağustos ayının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava sıcaklıkları hızla artmaya devam ediyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan son açıklamaya göre hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece arasında artması bekleniyor. Hafta boyunca bölgede etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda da uyarı geldi.

Türkiye'de 5 gündür farklı farklı illerde meydana gelen orman yangınları tehlikesi ülke geneli devam ederken, Ağustos ayı ile birlikte sıcaklıkların yükseleceği ve yangınlara karşı temlinli olunması gerektiği uyarıları geldi. 

SICAKLAR KAPIYA DAYANDI

Ormanlık alan yangını açısından potansiyel tehlikedeki illerimizden biri olan İstanbul'da ise Ağustos ayında beklenen sıcaklar kapıya dayandı.


SICAKLIKLAR NORMALİN 8 DERECE ÜSTÜNDE OLACAK

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.

İSTANBUL'DA 38 DERECEYE KADAR YÜKSELEBİLİR

Bölgede, sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.Günün en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul'da 34-38, Yalova'da 30-32, Tekirdağ'da 31-32, Sakarya ve Kocaeli'nde 37-39, Kırklareli'nde 36-40, Edirne'de 38-41 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Hafta boyunca bölgede etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde (11.00-16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Cehennem sıcakları geldi: İstanbul 40 dereceyi zorlayacak! ile ilgili etiketler İstanbul Sıcak hava durumu cehennem sıcakları hava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.