Cehaletin "Dindar CHP'li" kisvesi giymiş hali!

AK Parti Meclis Grubunda bugün marş sürprizi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Grubuna izleyici olarak katılan bazı vatandaşlar Gündoğdu Marşı'nı okudu. Marşın okunması bazı siyasi çağrışımları nedeniyle tartışma konusu olurken, CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan tepki toplayan bir açıklama geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Toplantısı'nda konuşma yaparken mecliste bir grup tarafından Gündoğdu Marşı seslendirildi.

Erdoğan, konuşmasına bir süre ara vererek gençlerin söylediği marşı dinlerken, marşın orijinalinde yer alan "Üstümüzden eksilmesin al bayrağın gölgesi" bölümünün; "Üstümüzden eksilmesin Reisimin gölgesi" şeklinde revize edilmesi dikkat çekti.

- MARŞ SİYASİ ÇAĞRIŞIMLARI NEDENİYLE TARTIŞMA YARATTI

Diğer yandan, Büyük Taarruz sırasında epik duygularla kaleme alınan marşın, yakın tarihte komünist çevrelerce sözleri değiştirilerek kullanılmasından dolayı konu farklı yerlere çekilmeye çalışıldı.

Sosyal medyada bu tuzağa düşen isimlerden birisi de CHP'li Mehmet Bekaroğlu oldu. Bekaroğlu, Gündoğdu Marşı'nın "devrimci" marşı olduğunu savunarak, AK Parti'yi değerlerini yitirmekle suçladı.

- MEHMET BEKAROĞLU SENİN DERDİN NE?

Bekaroğlu mesajında tepki toplayan şu ifadeleri kullandı;

"100 yıllık birikimi tükettiler, 18 yılda tek bir romancı, öykücü, şair, yönetmen, besteci, matematikçi.., herhangi bir dalda bir tek bir numara yetiştirmediler. Bir marşları bile yok, şimdi devrimcilerin marşını okuyorlar. İşte 18 yılın hazin hikayesi..."

Cehaletin "Dindar CHP'li" kisvesi giymiş hali!

* Gündoğdu Marşı Orijinal Sözleri;

Gün doğdu, hep uyandık,

Siperlere dayandık

İstiklalin uğruna da,

Al kanlara boyandık.

Sandılar Türk uyudu,

Ata cenge buyurdu,

Türkün asker olduğunu,

Dünyalara duyurdu.

Ülkemiz Türk ülkesi,

Aşık eder herkesi

Üstümüzden eksilmesin

Al bayrağın gölgesi.

 

Cehaletin "Dindar CHP'li" kisvesi giymiş hali! ile ilgili etiketler AK Parti CHP Mehmet Bekaroğlu Gündoğdu marşı devrimci
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.