Cedi'nin kampanyasında kaç lira toplandı?

Amerikan basketbol ligi NBA dün gece bir ilke sahne oldu. Milli basketbolcumuz Cedi Osman'ın takımı Cleveland Cavaliers'ın oynadığı maçta atılan her 3'lük Elazığ depremi için bağışa dönüştü. Milli basketbolcumuz Cedi Osman’ın başlattığı yardım kampanyası sonrası depremzedeler için toplamda 385 bin lira yardım toplandı.

Cleveland Cavaliers, Quicken Loans Arena’da ağırladığı Chicago Bulls‘a 106-118 kaybetti.

Milli oyuncumuz Cedi Osman karşılaşma öncesinde Elazığ’daki depremzede vatandaşlar için maçta kaydedilecek her üçlük başına daha önce 100 dolar olarak açıkladığı bağışlarını 200 dolara çıkaracağını ve Larry Nance Jr’ın da kendisine katılacağını açıklamıştı.

Mücadelede kaydedilen 25 üçlük sonrasında 5’er bin dolar bağışlayan ikiliye milli futbolcular Arda Turan, Nuri Şahin ve Yusuf Yazıcı’yla beraber kadın basketbolcu Işıl Alben ve işadamı Nevzat Aydın’ın yanında Adana Basketbol Kulübü’nün katılmasıyla toplanan para 60 bin dolara (Türk parasıyla 385 bin lira) kadar yükseldi.

Cedi'nin kampanyasında kaç lira toplandı?

Maçta Cedi Osman toplamda 7/11 isabetle 18 sayı kaydederken bir ribaund alıp 6 asist yaptı. Kevin Love 4/8 üçlükle 20 sayı atarken 11 ribaundla double-double yaptı, Larry Nance Jr da kendisine 15 sayı ve 11 ribaundla eşlik etti.

Collin Sexton 18, Darius Garland ise 13 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

385 BİN TL BİRİKTİ

Cedi Osman yaptığı açıklamada "Maçta toplam 25 üçlük oldu. Ben ve Larry Nance Jr toplamda 10 bin dolar bağışlıyoruz. Arda Turan, Nuri Şahin, Yusuf Yazıcı ve Işıl Alben'den toplam 10 bin dolar. Nevzat Aydın 250 bin TL, Adana Basketbol Kulübü 2 bin 500 $ katkı yaptı. Toplam 385 bin TL birikti." ifadelerini kullandı.

Cedi'nin kampanyasında kaç lira toplandı? - Resim : 2

ELAZIĞ İÇİN MESAJ YAĞDI

Öte yandan Cedi Osman'ın başlattığı kampanyanın ardından binlerce vatandaş AFAD'ın organizasyonu aracılığıyla depremzedelere yarımda bulundu. DEPREM yazıp 1866'ya SMS atanlar ve bu sayede 10 TL bağışta bulunan vatandaşlar, telefonlarından aldıkları ekran görüntülerini Cedi Osman'la paylaştı.

Cedi'nin kampanyasında kaç lira toplandı? - Resim : 3
Cedi'nin kampanyasında kaç lira toplandı? - Resim : 4

 

Cedi'nin kampanyasında kaç lira toplandı? ile ilgili etiketler NBA Cedi Osman deprem Cleveland Cavaliers Elazığ yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.