Cedi Osman coştu, A Milli Takım Tokyo 2020 elemelerine nefis başladı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin Kanada'da düzenlenen organizasyonunun B Grubu'nda, ilk maçında Uruguay'ı 95-86 mağlup etti. Cedi Osman, kaydettiği 27 sayının yanı sıra ürettiği 9 ribaund ve 4 asistle galibiyette başrolü oynadı.

A Milli Takım, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'ne galibiyetle başladı. Kanada'da düzenlenen organizasyonun ilk maçında Uruguay'la karşılaşan Ay-Yıldızılılar 95-86 galip geldi. NBA'da Cleveland Cavaliers forması giyen yıldız forvet Cedi Osman 27 sayı, 9 ribaund, 4 asist ve 28 verimlilik puanıyla maça damga vurdu.

Kanada Victoria Memorial Arena'da oynanan maça başantrenör Orhun Ene şu 5'le çıktı: Berk Uğurlu, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Alperen Şengün ve Sertaç Şanlı... Jason Granger'lı Güney Amerika ekibi karşısında ilk yarıyı 6 sayı farkla (43-37) önde tamamlayan A Milliler, baştan sona önde götürdüğü maçı kazanarak elemelere moralli başladı. 

Beşiktaş'ın yıldız pivotu Alperen Şengün 15 ve Fenerbahçe Beko kaptanı Melih Mahmutoğlu ise 10 sayı kaydederken, Uruguay'da ise Jayson Granger 25 ve Mathias Calfani 16 sayıyla mücadele etti. Ay-Yıldızlılar, B Grubu'ndaki ikinci maçında yarın TSİ 05.35'te Çekya ile karşı karşıya gelecek.

Cedi Osman coştu, A Milli Takım Tokyo 2020 elemelerine nefis başladı

SALON: Victoria Memorial Arena

HAKEMLER: Aleksandar Glisic (Sırbistan), Leandro Lezcano (Arjantin), Ahmed Ali Yaseen Al-Shuwaili (Irak)

URUGUAY: Fitipaldo 5, Granger 25, Serres, Calfani 16, Wachsmann 6, Haller 3, Parodi 10, Rodriguez, Batista 12, Vescovi 9

TÜRKİYE: Berk Uğurlu 5, Furkan Korkmaz 8, Cedi Osman 27, Alperen Şengün 15, Sertaç Şanlı 7, Buğrahan Tuncer 1, Ömer Faruk Yurtseven 9, Ersan İlyasova 6, Melih Mahmutoğlu 10, Doğuş Özdemiroğlu 5, Şehmus Hazer 2

Cedi Osman coştu, A Milli Takım Tokyo 2020 elemelerine nefis başladı - Resim : 2

 

ORHUN ENE: KAZANARAK BAŞLAMAK ÖNEMLİ

A Milli Takım koçu Orhun Ene, "Bu turnuva kolay değil. Kazanarak başlamak önemli. Daha iyisini yapmak için çözmemiz gereken sorunlar var. Çekya karşısında kazanmayı bilirsek iki maç için daha ritimde ve öz güvende olacağız" dedi.

Deneyimli antrenör, "Zor bir maç oldu. Öncelikle tam kadro olarak turnuvaya tabii ki yeterli hazırlık sürecimiz olmadı. Furkan ve Ersan bize Kanada'da katıldı ve ilk maçlarına bugün çıktılar. Adaptasyon sürecine ihtiyacımız vardı. Kazanmak önemliydi. Kazandığımız için turnuvada şansımız devam ediyor. Bugünü iyi değerlendirmeliyiz. Oynadığımız oyun ve kazanma şeklimiz bizi ifade etmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Cedi Osman coştu, A Milli Takım Tokyo 2020 elemelerine nefis başladı - Resim : 3

URUGUAY'IN HAKKINI VERMEK LAZIM

Cedi Osman ise şunları söyledi:

"Bizim için zor bir maçtı. Uruguay'ın hakkını vermek lazım. Özellikle Jayson Granger harika oynadı. Turnuvalarda ilk maçları oynamak her zaman zordur. İlk çeyrekte maça çok iyi başladık ve harika bir basketbol oynadık. Fakat daha sonra doğru şeyleri yapmayı bıraktık. Bizim için en önemli şey son çeyrekte 8 sayı geriye düştüğümüzde bile vazgeçmememizdi. Takım olarak cevap verebilmek ve turnuvaya galibiyetle başlamak çok önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz. Yarın bizi zor bir maç bekliyor. Çekya ile oynayacağız, onları tanıyoruz. Zor bir maç olacak. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Cedi Osman coştu, A Milli Takım Tokyo 2020 elemelerine nefis başladı ile ilgili etiketler Cedi Osman 12 dev adam Alperen Şengün Orhun Ene
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.